Παρασκευή, 3 Μαΐ
24oC Αθήνα

Η ΕΠΟ προσπάθησε να δικαιολογήσει την γκάφα της: «Αναμφισβήτητο λάθος, δεν είχε καμία πρακτική συνέπεια»

Η ΕΠΟ προσπάθησε να δικαιολογήσει την γκάφα της: «Αναμφισβήτητο λάθος, δεν είχε καμία πρακτική συνέπεια»
Intime.gr

Η ΕΠΟ πήρε θέση για την απίστευτη “γκάφα” που έκανε, αφήνοντας λανθασμένα στην… εξέδρα τέσσερις διεθνείς ποδοσφαιριστές, στον αγώνα της Ελλάδας με το Γιβραλτάρ.

Η ΕΠΟ υπέπεσε σε ένα πολύ μεγάλο σφάλμα που μπορεί να επηρεάσει τον προγραμματισμό της Εθνικής ποδοσφαίρου για τα επόμενα παιχνίδια της προκριματικής σειράς του Euro 2024.

Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία είχε ενημερώσει πως οι Τσιμίκας, Κουρμπέλης, Μάνταλος και Σιώπης ήταν τιμωρημένοι για τον αγώνα της Ελλάδας με το Γιβραλτάρ, απ’ την στιγμή που αντίκρισαν κίτρινη κάρτα στο ματς με την Ολλανδία, κάνοντας όμως λάθος, καθώς ήταν η δεύτερή τους στα προκριματικά και όχι η τρίτη.

Έτσι, ο Γκουστάβο Πογέτ άφησε τους τέσσερις παίκτες εκτός αποστολής, χωρίς να υπάρχει λόγος! Ο κανονισμός της UEFA είναι ξεκάθαρος και τονίζει πως ένας ποδοσφαιριστής που αγωνίζεται στα προκριματικά του Euro 2024 τιμωρείται με μία αγωνιστική, εφόσον συμπληρώσει τρεις κίτρινες κάρτες.

Πλέον, στην Εθνική ποδοσφαίρου υπάρχει ένα πιθανό πρόβλημα, ενόψει των αγώνων του Οκτωβρίου, διότι οι συγκεκριμένοι τέσσερις ποδοσφαιριστές όχι μόνο δεν εξέτισαν κάποια ποινή στο ματς με το Γιβραλτάρ, αλλά αν τιμωρηθούν με κίτρινη κάρτα στο αμέσως επόμενο ματς με την Ιρλανδία στο Δουβλίνο, τότε θα συμπληρώσουν απαγορευτικό αριθμό καρτών (3) και θα λείψουν απ’ το καθοριστικό εντός έδρας παιχνίδι της Ελλάδας με την Ολλανδία.

Από την πλευρά της, η ΕΠΟ προσπάθησε να δικαιολογήσει την γκάφα της και έκανε λόγο για αναμφισβήτητο λάθος που «δεν είχε καμία πρακτική συνέπεια», αναφερόμενη όμως στο γεγονός πως η Εθνική νίκησε το Γιβραλτάρ και όχι στον κίνδυνο που μπορεί να προκύψει, με απουσία κάποιου εκ των τεσσάρων διεθνών στο ματς με την Ολλανδία.

Η ανακοίνωση της ΕΠΟ:

Σχετικά με δημοσιεύματα που αναφέρονται σε λάθος ως προς την προσμέτρηση κίτρινων καρτών και κατ΄ επέκταση την τιμωρία διεθνών ποδοσφαιριστών, από την ΕΠΟ ανακοινώνονται τα εξής.

1. Πρόκειται περί αναμφισβήτητου λάθους, όπως παραδέχονται οι Κώστας Κωνσταντινίδης τεχνικός διευθυντής και επικεφαλής όλων των Εθνικών Ομάδων και Τάκης Φύσσας, αθλητικός διευθυντής Εθνικής Ανδρών, μολονότι το λάθος αυτό δεν είχε καμία πρακτική συνέπεια.

2. Η Διοίκηση, θα ερευνήσει το θέμα συνεκτιμώντας τη συνολική προφορά καθενός στο ελληνικό ποδόσφαιρο και την ειδικότερη προσφορά τους στην Εθνική Ομάδα, θα αποφασίσει δε περί του πρακτέου τις προσεχείς ημέρες.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις