Σάββατο, 27 Απρ.
24oC Αθήνα

Η ΕΠΟ προτείνει επτά πρώτα μέτρα για την προστασία των διαιτητών

Η ΕΠΟ προτείνει επτά πρώτα μέτρα για την προστασία των διαιτητών
Eurokinissi

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Τάκης Μπαλτάκος, θα προτείνει τη Δευτέρα (11/12) στην Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου επτά μέτρα για την προστασία των διαιτητών.

Πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής (08/12) η συνάντηση του προέδρου της ΕΠΟ, Τάκη Μπαλτάκου με τα μέλη της ΚΕΔ και τους διαιτητές και τους βοηθούς της Super League.

Η Ελληνική Ομοσπονδία εξέδωσε ανακοίνωση και γνωστοποίησε πως ο κ. Μπαλτάκος θα προτείνει τη Δευτέρα (11/12) στην Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου επτά μέτρα για την προστασία των διαιτητών.

Θυμίζουμε πως η 14η αγωνιστική του πρωταθλήματος αναβλήθηκε ύστερα από την απόφαση των διαιτητών να απέχουν από τα καθήκοντά τους, μετά τις απειλές που δέχθηκε ο Τάσος Παπαπέτρου.

Η ανακοίνωση της ΕΠΟ

Συνάντηση με τον πρόεδρο της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας κ. Παναγιώτη Μπαλτάκο είχαν σήμερα στα γραφεία της Ομοσπονδίας τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας και οι διαιτητές και βοηθοί διαιτητών της Super League. Στη συνάντηση που ήταν παρόντες και ο αναπληρωτής πρόεδρος Παναγιώτης Δημητρίου και ο ταμίας Κλέαρχος Τζαφέρης, αποφασίστηκαν τα εξής.

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ θα προτείνει στην Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου που θα συνεδριάσει την προσεχή Δευτέρα 11/12, τα εξής πρώτα μέτρα για την προστασία διαιτητών και βοηθών:

1. Θα ανακαλείται ο ορισμός διαιτητή και δεν θα διεξάγεται παιχνίδι ομάδας που με πρότερη ανακοίνωση έχει στραφεί κατά των διαιτητών που έχουν ορισθεί.

2. Θα ζητηθεί να βρίσκεται αστυνομικός της υποδιεύθυνσης Αθλητικής Βίας στο χώρο των αποδυτηρίων στα παιχνίδια της SL1.

3. Η ΕΠΟ θα αναλάβει την προστασία των διαιτητών μέσω των εταιρειών ασφαλείας (σεκιούριτι) με τις οποίες συνεργάζεται, εφόσον το ζητήσουν και για όσο το χρόνο το ζητήσουν.

4. Η ΕΠΟ θα αποκαταστήσει οποιαδήποτε υλική ή γενικότερη ζημιά που θα αποτιμάται σε χρήμα, την οποία τυχόν θα υποστεί κάποιος διαιτητής.

5. Αυστηροποίηση των ποινών για δυσφημιστικές κρίσεις και επιθέσεις κατά αξιωματούχων διαιτησίας. Η ΕΠΟ θα ζητήσει από τις ΦΙΦΑ, ΟΥΕΦΑ την κατ΄ εξαίρεση άμεση αλλαγή των κανονισμών.

6. Άμεση έναρξη των διαδικασιών για την εφαρμογή της επαγγελματικής διαιτησίας από ΕΠΟ και στο πλαίσιο της ΕΠΟ, έτσι ώστε να εφαρμοστεί πλήρως στο επόμενο πρωτάθλημα.

7. Η νομική υπηρεσία της ΕΠΟ θα αναλάβει τη νομική κάλυψη των διαιτητών και των βοηθών μέχρι τον Ιούνιο του 2024.

Επίσης, ο πρόεδρος της ΕΠΟ θα ζητήσει συνάντηση των διαιτητών με τον υπουργό Επικρατείας Σταύρο Παπασταύρου, τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Οικονόμου και Αναπληρωτή Αθλητισμού Γιάννη Βρούτση.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις