Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Η εθνική χάντμπολ πάλεψε αλλά δεν τα κατάφερε κόντρα στο μεγαθήριο της Γαλλίας

Η εθνική χάντμπολ πάλεψε αλλά δεν τα κατάφερε κόντρα στο μεγαθήριο της Γαλλίας

Δυσκόλεψε πολύ πλέον η υπόθεση πρόκριση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2022 για την εθνική ομάδα χάντμπολ των ανδρών, καθώς ηττήθηκε 31-40 από την Γαλλία.

Η εθνική Ελλάδας ήταν μαχητική κόντρα στην πανίσχυρη Γαλλία στο κλειστό του Κορυδαλλού, αλλά τελικά υπέκυψε στην ανωτερότητα των «τρικολόρ». Το σκορ άνοιξε από νωρίς με τους Γάλλους να μην έχουν όρεξη για… αστεία, ενώ ακόμα και προς το τέλος της αναμέτρησης που η Εθνική μείωσε στα 4 τέρματα τη διαφορά, δεν απείλησε ουσιαστικά τους φιλοξενούμενους.

Μετά από αυτό το αποτέλεσμα και ενόψει του αγώνα με την πρωτοπόρο Σερβία, η πρόκριση στο Ευρωπαϊκίο Πρωτάθλημα του 2022 δυσκόλεψε πάρα πολύ για το αντιπροσωπευτικό ματς συγκρότημα που χρειάζεται… θαύμα για να τερματίσει πιο ψηλά από την 3η θέση στον όμιλο.

Ελλάδα (Αρβανίτης): Μωραϊτης 1, Αραμπατζής 1, Νικολαϊδης, Μυλωνάς 3, Μάλλιος 5 , Μπουκοβίνας, Κεδέρης 2, Καραμπουρνιώτης 3, Τζηράς 2, Τσίλης 2, Κανδύλας 2, Ηλιόπουλος 7, Παπαδιονυσίου, Κρητικός, Αραπακόπουλος 3, Κοτανίδης

Γαλλία: Ρεμιλί 4, Λαγκάρντ 1, Μεμ 3, Τουρνά 5, Ζεράρ, Μαέ 6 Ζαντί, Ν’ Γκεσάν 2, Αμπαλό 4, Γκιγκού 4, Φάμπρεγκας 6, Ντεσά 1, Κλερ, Πόρτ 4, Κουνκούντ, Ακεβιλό

Η βαθμολογία του 1ου προκριματικού ομίλου

Σερβία 9 (5 αγώνες)
Γαλλία 7 (5 αγώνες)
Ελλάδα 4 (4 αγώνες)
Βέλγιο 0 (6 αγώνες)

*Το Βέλγιο έχει αποχωρήσει από τη διοργάνωση

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις