weather-icon °C AΘΗΝΑ

Η Κορακάκη έκλεψε τις εντυπώσεις – Τι της είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας [pics]

Η Κορακάκη έκλεψε τις εντυπώσεις – Τι της είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας [pics]
ΦΩΤΟ Eurokinissi

Από τους 93 αθλητές που μας εκπροσώπησαν στη Βραζιλία, παρόντες στην εκδήλωση, της οποίας μεγάλος υποστηρικτής ήταν ο Stoiximan, ήταν οι 47, καθώς πολλοί απουσίασαν λόγω άλλων υποχρεώσεων. Μεταξύ αυτών και η “χρυσή” Ολυμπιονίκης του επί κοντώ, Κατερίνα Στεφανίδη, η οποία βρίσκεται στις ΗΠΑ. Η Ελληνίδα αθλήτρια ευχαρίστησε για τη βράβευση μέσω μαγνητοσκοπημένου μηνύματος, ενώ την πλακέτα με τον κότινο και της σήμα της ΕΟΕ που δόθηκε σε όλους τους αθλητές παρέλαβε ο πατέρας της, Γιώργος Στεφανίδης.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν επίσης, στελέχη της κυβέρνησης μεταξύ των οποίων ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης και ο υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής, Βουλευτές μεταξύ των οποίων οι Ντόρα Μπακογιάννη, Χάρης Θεοχάρης, Άννα Καραμανλή, Γιώργος Μαυρωτάς, πρώην υπουργοί (Φάνη Πετραλιά, Γιάννης Ανδριανός, Γιάννης Ιωαννίδης, Όλγα Κεφαλογιάννη), ο πρόεδρος της ΔΟΑ Ισίδωρος Κούβελος, μέλη του διοικητικού συμβουλίου της ΕΟΕ με επικεφαλής τον πρόεδρο Σπύρο Καπράλο, ο Ολυμπιονίκης της Άρσης Βαρών Πύρρος Δήμας, ο “χάλκινος” Ολυμπιονίκης πριν από 60 χρόνια στη Μελβούρνη, Γιώργος Ρουμπάνης και πολλοί άλλοι νεότεροι.

Ξεχωριστή βράβευση έγινε για τους αθλητές που βρέθηκαν στην πρώτη οκτάδα των αγωνισμάτων τους, αλλά και για αυτούς που κατέκτησαν τα 6 μετάλλια της ελληνικής αποστολής, δηλαδή τους Παναγιώτη Μάντη – Παύλο Καγιαλή, τον Σπύρο Γιαννιώτη, την Κατερίνα Στεφανίδη, τον Λευτέρη Πετρούνια και την Άννα Κορακάκη.

Όλοι οι ομιλητές στάθηκαν στην καλή παρουσία των Ελλήνων αθλητών στο Ρίο και τους συγχάρηκαν για την προσπάθειά τους, ενώ δεσμεύτηκαν να τους παράσχουν κάθε δυνατή βοήθεια για να υπάρχει συνέχεια των επιτυχιών και μετά από τέσσερα χρόνια στο Τόκιο (2020).

“Οι Έλληνες αθλητές με τις επιτυχίες τους και την εν γένει παρουσία τους απέδειξαν ότι με το εύ αγωνίζεσθαι μπορούν να παράγουν αποτελέσματα όπως αυτά στο Ρίο. Είμαι υπερήφανος γι΄ αυτό, γιατί δέχθηκαν τα συγχαρητήρια πλείστων αθλητικών παραγόντων για την υποδειγματική συμπεριφορά των Ελλήνων αθλητών και αθλητριών καθώς και των συνοδών της ελληνικής αποστολής. Επίσης άξιο μνείας είναι το γεγονός ότι οι διακρίσεις των αθλητών μας έγιναν χωρίς αμφισβητήσεις. Τα καθαρά μετάλλια, οι καθαρές διακρίσεις των αθλητών μας είναι ένα από τα σημαντικότερα επιτεύγματά τους. Είναι μια ανάσα αισιοδοξίας στο γενικότερο πρόβλημα και την καχυποψία που επικρατεί στον αθλητισμό”, είπε μεταξύ άλων ο κ Κοντονής.

“Είμαστε εδώ για να τιμήσουμε τους αθλητές που μας έκαναν υπερήφανους στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ευχαριστώ όλους όσους μας βοήθησαν να φθάσουμε εδώ, την ελληνική Πολιτεία, τους διεθνείς φορείς, τους χορηγούς, όλους. Οι αθλητές μας δεν κατάφεραν μόνο να φέρουν τη χώρα μέσα στις 26 πρώτες χώρες, αλλά ταυτόχρονα ξεχώρισαν για το ήθος, την προσωπικότητα και την συμπεριφορά τους. Να ευχαριστήσουμε επίσης, τους προπονητές, τους γονείς, τα σωματεία και τους εθελοντές αθλητικούς παράγοντες. Θα ήθελα όμως να κάνω και μια ειδική αναφορά στους χορηγούς εκείνους που στήριξαν το πρόγραμμα “Υιοθετείστε έναν αθλητή” και τους έδωσαν την ευκαιρία να βρεθούν στο Ρίο”, είπε ο πρόεδρος της ΕΟΕ Σπύρος Καπράλος.

Ο κ Καπράλος έθεσε ως στόχο για τους Ολυμπιακούς του Ρίο να βρεθεί η Ελλάδα μέσα στις 20 κορυφαίες χώρες με ομάδα που θα αποτελείται με περισσότερους από 100 αθλητές και αθλήτριες. Για να επιτευχθούν όμως αυτά, όπως είπε, χρειάζεται άμεσα προγραμματισμός, να βοηθήσουν Πολιτεία και χορηγοί, με ελεύθερη είσοδο των αθλητών στις σχολές προτίμησής τους και να προσληφθούν σε εργασίες από τους δεύτερους ώστε απερίσπαστοι να συνεχίσουν την προσπάθειά τους.

Επίσης τόνισε ότι απαιτείται πλέον η οικονομική ανεξαρτησία της ΕΟΕ και η μετατροπή της σε ΝΠΙΔ αντί να παραμείνει ΝΠΔΔ, ζήτησε την καλή λειτουργία όλων των αθλητικών εγκαταστάσεων που χρησιμοποιούνται για την προετοιμασία των αθλητών (ΟΑΚΑ, Ζάππειο, Άγιος Κοσμάς κ.α.), την επαναφορά στο Παναθηναϊκό στάδιο των Ολυμπιακών Κύκλων που έχουν αφαιρεθεί και το οποίο έχουν επισκεφθεί πάνω από 850.000 άνθρωποι τα τελευταία 6 χρόνια λειτουργίας του. Και κατέληξε ο κ Καπράλος απευθυνόμενος στους αθλητές: “Θα σας συμπαρασταθούμε με κάθε μέσο που διαθέτουμε”.

Τον Λευτέρη Πετρούνια τίμησε για το χρυσό μετάλλιο στους κρίκους ο υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής. “Η στήριξη όλων των Ελλήνων με έκανε πιο δυνατό και μετέτρεψα την πίεση σε κάτι δημιουργικό. Πολλοί από τους αθλητές δεν θα είχαν φτάσει στο Ρίο, χωρίς το πρόγραμμα «Υιοθέτησε έναν αθλητή» της ΕΟΕ. Για εμένα, τώρα ξεκινάει η καριέρα μου, Στόχος μου να μείνω υγιής και να συνεχίσω για αρκετά ακόμη χρόνια τον αθλητισμό”, είπε ο Λευτέρης Πετρούνιας.

Την Αννα Κορακάκη, η οποία επέστρεψε από τη Βραζιλία με δύο ολυμπιακά μετάλλια, τίμησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ο οποίος τόνισε: “Αννα, θέλω να σε συγχαρώ, εσένα προσωπικά για την επιτυχία σου που είναι σπάνια και σε Ολυμπιακό επίπεδο, αλλά ουσιαστικά μοναδική για την Ελλάδα. Θέλω όμως να συγχαρώ και εσένα και τους συναθλητές σου δημόσια, σ’ αυτή την Τελετή που μεταδίδεται σ’ όλη την Ελλάδα, και για έναν άλλο λόγο τον οποίο θεωρώ ακόμα σημαντικότερο: Αυτό που πετύχατε είναι δικό σας επίτευγμα, προσωπικό σας επίτευγμα. Ακριβώς επειδή τούτο συμβαίνει στους σημερινούς δύσκολους καιρούς, δίνετε στη νέα γενιά, την χειμαζόμενη νέα γενιά, ένα μεγάλο τριπλό Παράδειγμα: Παράδειγμα Θέλησης, Παράδειγμα Δημιουργίας, Παράδειγμα Αριστείας στην πιο γνήσια μορφή της, που ξεκινά από το ήθος για να φτάσει στη διάκριση”.

Από την πλευρά της η Άννα Κορακάκη επισήμανε: “Ακόμα δεν το έχω συνειδητοποιήσει. Ήταν ένα παιδικό όνειρο. Πάντα θαύμαζα τους αθλητές και ως παιδί, έβλεπα τον πατέρα μου να παρακολουθεί συγκινημένος τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Στον πατέρα μου χρωστώ τα πάντα και θα ήθελα να τον ευχαριστήσω. Θα ήθελα όλα τα παιδιά να ασχοληθούν με τον αθλητισμό. Για μένα τα δύο μετάλλια ληταν μια μεγάλη εμπειρία. Θα συνεχίσω γιατί οι στόχοι δεν σταματούν ποτέ, όσα μετάλλια και να κατακτήσει ένας αθλητής”.

Ο “ασημένιος” Ολυμπιονίκης της κολύμβησης, Σπύρος Γιαννιώτης, είπε: “Είμαι συγκινημένος που βρίσκομαι εδώ. Στο Ρίο έγινε μια κούρσα πολύ έντονη, όχι όνο γιατί κατέκτησα το ασημένιο μετάλλιο, αλλά γιατί έχει χαρακτηριστεί η καλύτερη κούρσα που έχει γίνει ποτέ στην ιστορία του αθλήματος”, δήλωσε ο Γιαννιώτης που πλέον βρίσκεται σε αναμονή της γέννησης του παιδιού του, το οποίο φυσικά όπως είπε και θα το ωθήσει στον αθλητισμό και αν το ίδιο θέλει και στον πρωταθλητισμό.

Επίσης τιμήθηκαν, οι χάλκινοι Ολυμπιονίκες Παναγιώτης Μάντης και Παύλος Καγιαλής από τους Ολυμπιονίκες Σοφία Μπεκατώρου και τέως Βασιλιά Κωνσταντίνο. Οι 4ες Κατερίνα Νικολαϊδου και Σοφία Ασουμανάκη από τον Ολυμπιονίκη Πύρρο Δήμα. Ο 5ος Βύρων Κοκκαλάνης από τον Ολυμπιονίκη Πέτρο Γαλακτόπουλο. Η 6η τετράκωπος ελαφρών βαρών από τον Ολυμπιονίκη Στέλιο Μυγιάκη. Η 6η Εθνική ομάδα πόλο από τις Ολυμπιονίκες Βούλα Κοζομπόλη, Εύη Μωραϊτίδου και Γεωργία Ελληνάκη. Ο 7ος Κώστας Φιλιππίδης από την Ολυμπιονίκη Νίκη Μπακογιάννη. Η 8η Βούλα Παπαχρήστου (εκπροσωπήθηκε από τον αδερφό της) από τη Βιργινία Κραβαριώτη. Η 8η τετράκωπος βαρεών βαρών από τον Ολυμπιονίκη Βασίλη Πολύμερο.

Μεγάλος υποστηρικτής της εκδήλωσης ήταν ο Stoiximan.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

#TAGS MM