Τρίτη, 16 Απρ.
21oC Αθήνα

Η κυπελλούχος Γερμανίας Ντόρτμουντ αποκλείστηκε από την Ζανκτ Πάουλι

Η κυπελλούχος Γερμανίας Ντόρτμουντ αποκλείστηκε από την Ζανκτ Πάουλι

Αποκλεισμός «σοκ» για την κάτοχο του Κυπέλλου Γερμανίας, Ντόρτμουντ που έχασε με 2-1 από την Ζανκτ Πάουλ στο «Μίλερντορ Στάντιον» του Αμβούργου κι έμεινε εκτός θεσμού, στη φάση των «16» της διοργάνωσης.

Η Ζανκτ Πάουλι (παίζει στη δεύτερη κατηγορία της Γερμανίας) απέκλεισε την κάτοχο του Κυπέλλου, Μπορούσια Ντόρτμουντ, επικρατώντας εντός έδρας με 2-1 και παίρνοντας το «εισιτήριο» για τους προημιτελικούς της διοργάνωσης.

Ο Αμενίντο στο 4΄ και ο Βίτσελ με αυτογκόλ στο 40΄ έβαλαν μπροστά τους γηπεδούχους με 2-0, ο Χάαλαντ μείωσε στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους, αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό για να αλλάξει η πρόκριση… χέρια.

Το Αμβούργο (τα τελευταία χρόνια παλεύει για να επιστρέψει στη μεγάλη κατηγορία) «πέταξε έξω» την Κολωνία στη διαδικασία των πέναλτι με 4-3. Το ματς στο «Ένερτζι Στάντιον» οδηγήθηκε στη «ρώσικη ρουλέτα», μετά το γκολ-ισοφάρισης του Μοντέστ στις καθυστερήσεις της παράτασης σε 1-1 (το Αμβούργο είχε προηγηθεί με τον Γκλάτσελ στο 92ο λεπτό).

Στους «8» πέρασε και η Μπόχουμ με το 3-1 επί της Μάιντς, με τα γκολ της ανατροπής για τους γηπεδούχους να έρχονται στο β΄ μέρος, μετά το προβάδισμα που είχαν πάρει οι φιλοξενούμενοι στο 36΄ με τον Ονισίβο. Ο Πάντοβιτς πέτυχε δύο τέρματα μέσα σε 4 λεπτά, ενώ τα πάντα τελείωσαν στο 80΄ με το γκολ του Λόβεν. Σταφυλλίδης και Λαμπρόπουλος έμειναν στον πάγκο των γηπεδούχων.

Το πρόγραμμα της φάσης των «16» στο Κύπελλο Γερμανίας

Μόναχο 1860-Καρλσρούη               0-1

Κολωνία-Αμβούργο                    3-4 πεν. (0-0 κ.α. – 1-1 παρ.)

Ζανκτ Πάουλι-Ντόρτμουντ             2-1

Μπόχουμ-Μάιντς                      3-1

Ανόβερο-Γκλάντμπαχ                 19/01

Λειψία-Χάνζα Ρόστοκ                19/01

Χοφενχάιμ-Φράιμπουργκ              19/01

Χέρτα Βερολίνου-Ουνιόν Βερολίνου   19/01

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις