Σάββατο, 27 Απρ.
18oC Αθήνα

Η Κυβέρνηση απάντησε στον Ολυμπιακό: Δεν μπορεί μια διαιτητική απόφαση να συνδέεται με τον πρωθυπουργό

Η Κυβέρνηση απάντησε στον Ολυμπιακό: Δεν μπορεί μια διαιτητική απόφαση να συνδέεται με τον πρωθυπουργό
Eurokinissi

Κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης κλήθηκε να σχολιάσει όσα ακούστηκαν την πλευρά της ΠΑΕ Ολυμπιακός, κατά της Κυβέρνησης, αμέσως μετά την ήττα των Πειραιωτών από την ΑΕΚ.

Για μια ακόμα φορά, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, κλήθηκε να απαντήσει σε ερώτηση για το ελληνικό ποδόσφαιρο, αμέσως μετά από μια αγωνιστική στη Super League. Αυτή τη φορά, το σχόλιο που έπρεπε να κάνει, αφορούσε όσα ακούστηκαν από πλευράς Ολυμπιακού, αμέσως μετά τον αγώνα με την ΑΕΚ και την ήττα της ομάδας με 2-1.

“Εχθές το βράδυ οι πολίτες άκουσαν πρωτοφανείς κατηγορίες από την διοίκηση του Ολυμπιακού, κατά της Κυβέρνησης. Ζητήθηκε μάλιστα η παρέμβαση του πρωθυπουργού. Τι απαντάει η Κυβέρνηση” ήταν η ερώτηση που τέθηκε στον Παύλο Μαρινάκη.

Η Κυβέρνηση έχει καθήκον να προστατεύσει τον επαγγελματικό αθλητισμό, από φαινόμενα βίας -παραβατικά φαινόμενα- είτε εντός γηπέδων είτε εκτός. Έγινε πολύ μεγάλη συζήτηση και δικαίως, λόγω των περιστατικών που είχαμε τους τελευταίους μήνες. Περιστατικά, που ξεκινάνε πολλά χρόνια πίσω.

Ανακοινώσαμε μια σειρά από πρωτοβουλίες, ενώ έρχεται και μια σημαντική νομοθέτηση από τον αναπληρωτή υπουργό αθλητισμού. Θα εφαρμοστούν όλα αυτά και θα συνεχίσουμε να είμαστε από πάνω (σ.σ. από το ζήτημα αυτό) γιατί δεν σημαίνει πως μια νομοθέτηση ή καλή αρχή έχει λύσει το πρόβλημα. Και ταυτόχρονα, η δικαιοσύνη -ως οφείλει- κάνει τη δουλειά της.

Αλέξης Κούγιας μετά το Ολυμπιακός – ΑΕΚ: «Είχα εντολή να φύγουμε από το γήπεδο – Να διακόψει το πρωτάθλημα ο Κυριάκος Μητσοτάκης»

Υπάρχει ωστόσο το αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου. Δεν μπορεί να υπάρχει μια σχέση μεταξύ της Κυβέρνησης και μιας διαιτητικής απόφασης. Δεν μπορεί η κυβέρνηση να παρεμβαίνει σε τέτοια ζητήματα. Αλίμονο εάν μπορούσε. Δεν μπορώ να αντιληφθώ πως μια διαιτητική απόφαση να συνδέεται με την κυβέρνηση ή τον πρωθυπουργό. Πρέπει όλοι όσοι εμπλέκονται με τον επαγγελματικό αθλητισμό να αποφεύγουν δηλώσεις που μπορούν να οδηγήσουν σε άσχημα -στη συνέχεια- γεγονότα. Τις λεγόμενες και εμπρηστικές δηλώσεις”, ανέφερε αρχικά ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Βολές» και από τον Γιάννη Μώραλη για τη διαιτησία στο Ολυμπιακός – ΑΕΚ: «Προκαλείται η μισή χώρα και μία ολόκληρη πόλη»

Για το εάν είναι ευχαριστημένη η κυβέρνηση με αυτά που βλέπει στα γήπεδα, ο Παύλος Μαρινάκης είπε: “Δεν είμαι σε θέση να αξιολογήσω αποφάσεις διαιτητών. Εγώ επαναλαμβάνω ότι δεν πρέπει να συνδέουμε την κυβέρνηση με μια τυχόν λανθασμένη διαιτητική απόφαση.”

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις