Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Η Μάντσεστερ Σίτι ανακοίνωσε τον Τζακ Γκρίλις που πήρε το Νο. 10

Η Μάντσεστερ Σίτι ανακοίνωσε τον Τζακ Γκρίλις που πήρε το Νο. 10
ΦΩΤΟ Reuters

Η Μάντσεστερ Σίτι υπέγραψε τον Άγγλο μέσο, Τζακ Γκρίλις από την Άστον Βίλα, με συμβόλαιο διάρκειας έξι ετών, όπως ανακοίνωσαν την Πέμπτη (5/08) από κοινού οι δύο σύλλογοι της Premier League.

Το νέο «δεκάρι» της Μάντσεστερ Σίτι είναι επίσημα ο Τζακ Γκρίλις. Οι πρωταθλητές Αγγλίας δεν έκαναν γνωστούς τους οικονομικούς όρους της συμφωνίας, αλλά τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι η μεταγραφή θα τους κοστίσει περίπου 140 εκατ. δολάρια, καθιστώντας τον διεθνή άσο ως τον πιο ακριβοπληρωμένο παίκτη στα χρονικά της Premier League.

Ο 25χρονος είχε ανανεώσει τον περασμένο Σεπτέμβριο το συμβόλαιό του με τους «χωριάτες» γι΄ άλλα τέσσερα χρόνια. Με τη μετακίνησή του στους «Πολίτες» ο Γκρίλις «έσπασε» το ρεκόρ της προηγούμενης πιο ακριβής μεταγραφής, αυτής του Πολ Πογκμπά από την Γιουβέντους στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ το 2016 με το ποσό που δαπανήθηκε από τους «μπέμπηδες» να πλησίασε τα 130 εκατ. δολάρια.

«Η Σίτι είναι η κορυφαία ομάδα της χώρας, με έναν προπονητή που θεωρείται ως ο κορυφαίος του κόσμου. Είναι ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα, να γίνων μέλος του συγκεκριμένου κλαμπ», ανέφερε με δήλωσή του ο Γκρίλις.

Ο Γκρίλις ξεκίνησε στα τμήματα ακαδημιών της Αστον Βίλα, πριν κάνει το ντεμπούτο του στην πρώτη ομάδα το 2014. Ο ποιοτικός μέσος, ο οποίος πήρε το περιβραχιόνιο του αρχηγού τον Μάρτιο του 2019, έπαιξε σε περισσότερα από 200 ματς με τους «χωριάτες», πετυχαίνοντας 32 γκολ.

Εκπροσώπησε τις «μικρές» εθνικές ομάδες της Ιρλανδίας, αλλά το 2015 εντάχθηκε στην U21 της Αγγλίας κάνοντας το ντεμπούτο του έναν χρόνο αργότερα. Χρίστηκε διεθνής με τα «Τρία Λιοντάρια» τον Σεπτέμβριο του 2020 κι από τότε μετρά 12 συμμετοχές με το εθνόσημο. Ήταν μέλος της Εθνικής Αγγλίας στο πρόσφατο Euro 2020, όπου η ομάδα του Γκάρεθ Σαουθγκέιτ ηττήθηκε στον τελικό από την Ιταλία στη διαδικασία των πέναλτι.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις