Πέμπτη, 9 Μαΐ
22oC Αθήνα

Η Μαρία Σάκκαρη αποχαιρέτησε με ήττα τη σεζόν

Η Μαρία Σάκκαρη αποχαιρέτησε με ήττα τη σεζόν

Η Μαρία Σάκκαρη έκλεισε τη σεζόν με ήττα. Η Ελληνίδα τενίστρια αποχαιρέτησε το WTA Finals, χάνοντας τρίτο σερί παιχνίδι, αυτή τη φορά από την Τζέσικα Πεγκούλα με 2-0 σετ (6-3, 6-2).

Εβδομήντα εννέα λεπτά χρειάστηκε η Αμερικανίδα για να κάνει το 3Χ3 στο Bacalar Group (πρωτοπόρος) απέναντι στη Μαρία Σάκκαρη, η οποία ήθελε πολύ να κλείσει τη σεζόν με μία νίκη, αλλά δεν τα κατάφερε.

Η Πεγκούλα ιαχειρίστηκε καλύτερα τις δύσκολες καιρικές συνθήκες στο Κανκούν (το ματς διεξήχθη κάτω από πολύ δυνατό αέρα), ενώ από την άλλη η Σάκκαρη δεν μπόρεσε να βρει ρυθμό από το σερβίς της, με συνέπεια να υποπέσει σε πολλά λάθη που της προκάλεσαν εκνευρισμό.

Παρά την άσχημη πορεία της στη διοργάνωση, η 28χρονη Ελληνίδα πρωταθλήτρια θα ολοκληρώσει το 2023 μέσα στην πρώτη 10άδα (νο9) για τρίτη διαδοδική χρονιά, έχοντας πάρει το τρόπαιο στην Γουαδαλαχάρα, που αποτελεί και την κορυφαία έως τώρα διάκριση στην καριέρα της (δύο τίτλοι).

Στο ματς με την Πεγκούλα η Μαρία Σάκκαρη βρέθηκε από νωρίς να «κυνηγά» την Αμερικανίδα (4-1) και παρότι μείωσε σε 5-3, η Πεγκούλα δεν είχε κανένα πρόβλημα να κλείσει το σετ με 6-3 και να πάρει το προβάδισμα.

Ανάλογη ήταν η εικόνα και στο δεύτερο με την Πεγκούλα να κάνει δύο μπρέικ πολύ νωρίς και να παίρνει… καθαρό προβάδισμα με 4-0. Η Σάκκαρη πήρε πίσω το ένα, μείωσε σε 4-2, αλλά και πάλι η Αμερικανίδα με δύο συνεχόμενα γκέιμ έκλεισε τον αγώνα (2-0).

Η 28χρονη πρωταθλήτρια κλείνει τη σεζόν με ρεκόρ 38-25, ενώ η Πεγκούλα περιμένει να μάθει την αντίπαλό της στα ημιτελικά από το Chetumal Group. Για τη δεύτερη θέση του Bacalar Group θα παλέψουν οι Αρίνα Σαμπαλένκα και Έλενα Ριμπάκινα.

 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις