Τρίτη, 16 Απρ.
21oC Αθήνα

Η «μαύρη» λίστα «Maracanazos» – Αγγλία και Βραζιλία θα προσπαθήσουν να «ξεφύγουν»

Η «μαύρη» λίστα «Maracanazos» – Αγγλία και Βραζιλία θα προσπαθήσουν να «ξεφύγουν»
Reuters

Αναφερόμαστε στην… κατάρα που αφορά τις ομάδες που φιλοξενούν τους τελικούς μεγάλων τουρνουά. Στην προκειμένη περίπτωση, τις Αγγλία και Βραζιλία.

Βραζιλία και Αγγλία φιλοξενούν τους τελικούς σε Copa America και Euro 2020, σε Maracana και Wembley, αντίστοιχα. Τα δυο αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα θα προσπαθήσουν να αποφύγουν τη «μαύρη λίστα» «Maracanazos».

Η συγκεκριμένη λίστα πήρε το όνομά της από το “σοκ” της Βραζιλίας στο Μουντιάλ του 1950, και την ήττα (1-2) στον τελικό από την Ουρουγουάη. Σε εθνικό επίπεδο, έχει άλλους δυο τελικούς, με την Ελλάδα να έχει τη δική της… επική παρουσία.

Γαλλία από το Euro 2016 και φυσικά ο θρίαμβος της εθνικής Ελλάδας στο Euro 2004, που έθεσε εντός λίστας την Πορτογαλία, αποτελούν κομμάτια του παζλ, όπως αναφέρει η ισπανική εφημερίδα «Marca».

Σε επίπεδο συλλόγων, η λίστα αυτή.. μεγαλώνει, αφού έχουνε τον τελικό του Champions League 2012 (Μπάγερν –Τσέλσι 3-4 στα πέναλτι), τον τελικό του Copa del Rey 2003 (Ρεάλ Μαδρίτης- Λα Κορούνια 1-2), αλλά και αυτόν του 2013 (Ρεάλ Μαδρίτης-Ατλέτικο Μαδρίτης 1-2) για την ίδια διοργάνωση.

Μουντιάλ 1950: Βραζιλία-Ουρουγουάη 1-2:

https://www.youtube.com/watch?v=yVa5uAol_Bg

Euro2004: Πορτογαλία-Ελλάδα 0-1:

Euro 2016: Γαλλία-Πορτογαλία 0-1

Πληροφορίες: ΑΠΕ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις