Δευτέρα, 6 Μαΐ
15oC Αθήνα

Η Μεγάλη Βρετανία ανακάλεσε τις βίζες των μελών της Εθνικής Λευκορωσίας

Η Μεγάλη Βρετανία ανακάλεσε τις βίζες των μελών της Εθνικής Λευκορωσίας
ΦΩΤΟ Intime

Με τους αγώνες της Λευκορωσίας με τη Μεγάλη Βρετανία στον όμιλο της Εθνικής Ελλάδας, να έχουν αναβληθεί από τη FIBA εξαιτίας του πολέμου στην Ουκρανία, το Ηνωμένο Βασίλειο ανακοίνωσε και την ανάκληση της έγκρισης για τις βίζες των μελών της αντίπαλης Εθνικής Ομάδας.

Η Γραμματέας Εσωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου, Πρίτι Πατέλ, ανακοίνωσε ότι απαγόρευσε την είσοδο της αποστολής των φιλοξενούμενων στη χώρα, λόγω της συμμετοχής της Λευκορωσίας στην εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

«Το Ηνωμένο Βασίλειο δεν θα υποδεχτεί τις εθνικές ομάδες των χωρών που συνεργάζονται με τον Πούτιν στην απρόκλητη και παράνομη εισβολή στην Ουκρανία», έγραψε χαρακτηριστικά στο twitter η Πατέλ.

Στο μεταξύ, στην ιστοσελίδα της FIBA έχουν διαγραφεί όλες οι προγραμματισμένες αναμετρήσεις της Λευκορωσίας, η οποία μετέχει στον ίδιο όμιλο (Β΄) στον πρώτο γύρο των προκριματικών με την εθνική Ελλάδας, από τον οποίο την πρόκριση για τον 2ο γύρο των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2023 παίρνουν οι τρεις πρώτες από τις τέσσερις συνολικά ομάδες (Ελλάδα, Λευκορωσία, Μεγάλη Βρετανία, Τουρκία).

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις