Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Η “μητέρα” όλων των ανατροπών το… παράδειγμα για Μπαρτσελόνα

ΦΩΤΟ ΑΠΕ
ΦΩΤΟ ΑΠΕ

Πριν μία εβδομάδα η UEFA -σε μία ανάλυσή της- δεν έδωσε στην Μπαρτσελόνα καμία απολύτως πιθανότητα πρόκρισης στα προημιτελικά του Champions League. Όχι άδικα αφού σε 58 προηγούμενες περιπτώσεις, καμία ομάδα δεν τα κατάφερε να ανατρέψει εις βάρος ήττα με 4-0 από το πρώτο παιχνίδι.

Οι Καταλανοί πάντως δείχνοντας αποφασισμένοι να υπερασπιστούν τις πιθανότητες που τους αναλογούν και να τα δώσουν όλα στον επαναληπτικό με την Παρί Σεν ζερμέν, στο ‘Καμπ Νου”. Και όπως πολλοί υποστηρίζουν, εάν δεν μπορούν εκείνοι, δεν μπορεί κανείς..

Οι Ισπανοί έψαξαν όλες τις ανατροπές και βρήκαν την “μητέρα” αυτών… Η εφημερίδα “Marca” αναφέρει ως μέγιστο παράδειγμα και κορυφαία ανατροπή, εκείνη που είχε συμβεί στο Κύπελλο Κυπελλούχων την περίοδο 1985-86, στις προημιτελικές συναντήσεις της Ντιναμό Δρέσδης, από την Ανατολική Γερμανία τότε, και την Ιρντιγκεν.

Στο πρώτο παιχνίδι, η Ντιναμό Δρέσδης νίκησε με 2-0, όμως ο επαναληπτικός στις 19 Μαρτίου, ήταν ένα από τα πιο τρελά παιχνίδια στην ιστορία του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Η (επαναληπτική) συνάντηση δεν θα μπορούσε να έχει καλύτερο ξεκίνημα για την Ιρντιγκεν , αφού άνοιξε (13′) με πέναλτι. Όμως δέχθηκε τρία γκολ μέσα σε 6 λεπτά, από το 36′ έως το 41′.

Ο κόσμος άρχισε να αποχωρεί από το γήπεδο απογοητευμένος. Τα πρώτα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου ήταν η ηρεμία πριν την καταιγίδα. Στο 58′ και 62′ έφτασε η ισοφάριση. Οι οικοδεσπότες άρχισαν να το πιστεύουν και στα λιγότερα από τριάντα λεπτά που απόμεναν, η Ιρντιγκεν κατάφερε αυτό που φαινόταν ακατόρθωτο: πέτυχε τέσσερα ακόμα γκολ, νίκησε 7-3 και πήρε την μεγάλη πρόκριση για τα ημιτελικά, όπου στη συνέχεια αποκλείστηκε από την Ατλέτικο Μαδρίτης.

Πληροφορίες ΑΠΕ

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε