Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Η Μπαρτσελόνα αποκλείστηκε από το Champions League

Η Μπαρτσελόνα αποκλείστηκε από το Champions League

Η Μπαρτσελόνα αποκλείστηκε πρόωρα από τη συνέχεια του Champions League. Η ομάδα του Τσάβι έγινε έρμαιο στις ορέξεις των παικτών της Μπάγερν (3-0) στο Μόναχο και θα συνεχίσει στο Europa League, ούσα υποψήφια αντίπαλος του Ολυμπιακού.

Η Μπαρτσελόνα ταξίδεψε στο Μόναχο μόνο για τη νίκη, προκειμένου να πάρει το εισιτήριο για τους “16”. Η Μπάγερν Μονάχου ήταν βαθμολογικά αδιάφορη μιας κι έχει εξασφαλίσει τόσο την πρόκριση όσο και την πρώτη θέση, ενώ αγωνίστηκε μπροστά σε άδειες εξέδρες, λόγω των μέτρων που εφαρμόστηκαν στη Βαυαρία για την καταπολέμηση του κορονοϊού.

Κι όμως η Μπάγερν Μονάχου έδειξε ότι είναι μεγάλη ομάδα, κάνοντας φύλλο και φτερό την Μπαρτσελόνα. Οι Γερμανοί δεν έδειξαν έλεος, επικράτησαν άνετα με 3-0 της Μπαρτσελόνα και την έστειλαν στο Europa League. Σκόρερ για τους νικητές ήταν οι Μίλερ (34′), Σανέ (43′) και Μουσιάλα (62′).

Η Μπαρτσελόνα έμεινε εκτός νοκ άουτ ύστερα από 20 χρόνια, μιας και η Μπενφίκα του Οδυσσέα Βλαχοδήμου δεν άφησε ανεκμετάλλευτη την ευκαιρία. Οι Πορτογάλοι επικράτησαν εντός έδρας της Ντιναμό Κιέβου με 2-0 και πήραν το εισιτήριο για τους “16” της διοργάνωσης ως δεύτεροι του ομίλου.

Η παρέα του Βλαχοδήμου προηγήθηκε νωρίς με 2-0 (Γιάρεμτσουκ 16′, Ζιλμπέρτο 22′) και κράτησε το προβάδισμα κόντρα στους Ουκρανούς μέχρι το τέλος, κλείνοντας θέση στην επόμενη φάση του Champions League και στέλνοντας την Μπαρτσελόνα στο Europa League.

Η τελική βαθμολογία του πέμπτου ομίλου:

1. Μπάγερν Μονάχου 18
2. Μπενφίκα 8
3. Μπαρτσελόνα 7
4. Ντιναμό Κιέβου 1

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις