Πέμπτη, 18 Απρ.
19oC Αθήνα

Η Μπαρτσελόνα έμεινε “ζωντανή” για τον τίτλο “υποβιβάζοντας” μαθηματικά την Εσπανιόλ (video)

Η Μπαρτσελόνα έμεινε “ζωντανή” για τον τίτλο “υποβιβάζοντας” μαθηματικά την Εσπανιόλ (video)
ΦΩΤΟ Reuters

Αγχωτική, πολύτιμη αλλά και ιστορική νίκη επί της Εσπανιόλ πέτυχε η Μπαρτσελόνα, στο καταλανικό ντέρμπι, καθώς όχι μόνο έμεινε στο… κόλπο του τίτλου της La Liga, αλλά υποβίβασε και μαθηματικά την συμπολίτισσα στην 2η κατηγορία. 

Με ένα γκολ του Λουίς Σουάρες η Μπαρτσελόνα “λυτρώθηκε” και επικράτησε της Εσπανιόλ με 1-0 στο “Καμπ Νου” για την 35η αγωνιστική της La Liga. Οι “μπλαουγκράνα” που βρέθηκαν “μπλοκαρισμένοι” από την συμπολίτισσα για 55 λεπτά, είδα τον Ουρουγουανό να πετυχαίνει το “χρυσό” γκολ, που τους κράτησε εντός της κούρσας του τίτλου. 

Οι Καταλανοί μείωσαν τη διαφορά στο -1 από την πρωτοπόρο Ρεάλ Μαδρίτης ( έχει ένα ματς λιγότερο) εςνώ παράλληλα έστειλαν -και μαθηματικά- την Εσπανιόλ στην 2η κατηγορία μετά από 26 όλόκληρα χρόνια συνεχούς παρουσίας στη La Liga. 

Τρεις αγωνιστικές πριν από το φινάλε της La Liga, η Μπέτις εξασφάλισε και μαθηματικά την παραμονή της στην κορυφαία κατηγορία, ενώ η Βιγιαρεάλ με τον Καθόρλα να εκτελεί δύο πέναλτι έφυγε νικήτρια από την Μαδρίτη με 3-1 επί της Χετάφε και παρέμεινε… στο κόλπο της 4ης θέσης (η Σεβίλη εξακολουθεί να έχει το “πάνω χέρι”).

Ένα ημίχρονο ήταν αρκετό για τους Ανδαλουσιάνους να πετύχουν δύο γκολ και να επικρατήσουν τελικά με 3-0 της “αδιάφορης” βαθμολογικά, Οσασούνα, στο “Μπενίτο Βιγιαμαρίν” και να “κλειδώσουν” την παραμονή τους στα “σαλόνια” του ισπανικού πρωταθλήματος. Στο 4΄ ο Ροντρίγκες άνοιξε το σκορ, στο 25΄ ο Πεντράθα “έγραψε” το 2-0 και στις καθυστερήσεις ο Αλενιά διαμόρφωσε το τελικό σκορ.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις