Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Η ομοσπονδία της Ουρουγουάης απέλυσε τον Ταμπάρες και σχεδόν όλο της το προσωπικό

Η ομοσπονδία της Ουρουγουάης απέλυσε τον Ταμπάρες και σχεδόν όλο της το προσωπικό
ΦΩΤΟ ΑΠΕ

Παρελθόν από την τεχνική ηγεσία της εθνικής Ουρουγουάης αποτελεί ο Όσκαρ Ταμπάρες καθώς και περίπου 400 άτομα από το δυναμικό της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας όπως ανακοινώθηκε επίσημα. 

Ο κορονοϊός έχει κάνει την εμφάνισή του και στην Ουρουγουάη, όπου την Παρασκευή (27/3) ανακοινώθηκαν 274 κρούσματα. Με την ποδοσφαιρική δράση στη χώρα να έχει σταματήσει από τις 13 Μαρτίου, η ποδοσφαιρική ομοσπονδία ανακοίνωσε πως προχωρεί στην απόλυση 400 ατόμων από το προσωπικό της, κρατώντας μόνο όσους χρειάζονται για τις βασικές ανάγκες και υπηρεσίες του οργανισμού. 

“Η εκτελεστική επιτροπή πληροφορεί ότι, λόγω της τρέχουσας κρίσης στον τομέα της υγείας που οδήγησε στην παύση όλων των δραστηριοτήτων, υποχρεούται να λάβει μια σειρά δύσκολων αποφάσεων για να προστατεύσει τη μελλοντική λειτουργία της”, αναφέρει η ανακοίνωση της ομοσπονδίας, στην οποία γίνεται γνωστό πως αναστέλλονται και όλες οι εξωτερικές συμβάσεις συνεργασίας.

Ανάμεσα σε όσους πάνε στο ταμείο ανεργίας, βρίσκεται και ο ομοσπονδιακός τεχνικός Όσκαρ Ταμπάρες, που κάθεται στον πάγκο της ομάδας από το 2006, παρά το το μεγάλο πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει με εκφυλιστική νευρολογική ασθένεια. 

Ο δημοφιλής προπονητής αναμένεται πάντως να επιστρέψει στο πόστο του, μόλις ξεκινήσουν ξανά οι ποδοσφαιρικές δραστηριότητες στη χώρα, κάτι για το οποίο η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Ουρουγουάης είναι σίγουρη ότι θα συμβεί σύντομα.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις