Πέμπτη, 18 Απρ.
19oC Αθήνα

Η Ουτρέχτη “σέρνει” στα δικαστήρια την ολλανδική ομοσπονδία για τη διακοπή του πρωταθλήματος

Η Ουτρέχτη “σέρνει” στα δικαστήρια την ολλανδική ομοσπονδία για τη διακοπή του πρωταθλήματος

Εξοργισμένοι είναι οι άνθρωποι της με την απόφαση της ολλανδικής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου να διακόψει οριστικά το πρωτάθλημα της χώρας και αναμένεται να κινηθεί νομικά.

Η αδικία πνίγει την ομάδα της Ουτρέχτης από τη στιγμή που έγινε γνωστή η είδηση της οριστικής διακοπής του ολλανδικού πρωταθλήματος, καθώς χάνει τη δυνατότητα να διεκδικήσει ένα εισιτήριο για τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της επόμενης σεζόν, τη στιγμή που αυτά δόθηκαν στις ομάδες με βάση την κατάταξη όπως είχε διαμορφωθεί.

Η Ουτρέχτη ήταν 6η στη βαθμολογία μετά από 26 αγωνιστικές και είχε 41 βαθμούς, τρεις λιγότερους από την 5η Βίλεμ των Ελλήνων διεθνών Παυλίδη και Βρουσάι, αλλά είχε και ένα ματς λιγότερο (25) αλλά και καλύτερη διαφορά τερμάτων από τη Βίλεμ (50-34, αντί 37-34).

Ταυτόχρονα είχε προκριθεί και στον τελικό του Κυπέλλου Ολλανδίας όπου θα αντιμετώπιζε τη Φέγενορτ, με αποτέλεσμα να έχει αρκετές πιθανότητες να κερδίσει την έξοδό της στην Ευρώπη.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η διοίκηση της ομάδας κάνει ξεκάθαρο πως διαφωνεί με την απόφαση καθώς όπως αναφέρει θα μπορούσε τουλάχιστον να διεξαχθεί ο τελικός του Κυπέλλου, ενώ ενημερώνει πως είναι διατεθειμένη να προσφύγει στα δικαστήρια.

Η ανακοίνωσή της Ουτρέχτης

“Η Ουτρέχτη δεν αποδέχεται την απόφαση και τον καταμερισμό των ευρωπαϊκών εισιτηρίων. Δεν θα διστάσει μάλιστα να προσβάλει την απόφαση στην UEFA σχετικά με το να μη δοθεί ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο στην Ουτρέχτη.

Σήμερα μετά την επίσημη ανακοίνωση της ομοσπονδίας της Ολλανδίας μέσω τηλεδιάσκεψης αποφασίστηκε πως τα ευρωπαϊκά εισιτήρια θα δοθούν στις ομάδες που τερμάτισαν από την 1η έως την 5η θέση του πρωταθλήματος.

Για την Ουτρέχτη δεν είναι αποδεκτό πως το Κύπελλο, το οποίο δεν ολοκληρώθηκε για ένα παιχνίδι, αγνοήθηκε τελείως και δεν μέτρησε στον υπολογισμό για το ποιοι σύλλογοι δικαιούνται ένα Ευρωπαϊκό εισιτήριο στους αγωνιστικούς χώρους. Το εισιτήριο για τους ομίλους του Europa League θα δοθεί στη Φέγενορντ χωρίς καμία δικαιολογία με βάση τη θέση της στο βαθμολογικό πίνακα. Η Ουτρέχτη δικαιούται το ίδιο εισιτήριο ως η άλλη φιναλίστ του Κυπέλλου (και ακόμα περισσότερο επειδή έχουμε κερδίσει ένα ματς περισσότερο απ’ ότι η Φέγενορντ) το οποίο δεν συμπεριλήφθηκε στην απόφαση που πάρθηκε σήμερα.

Επίσης και με βάση το βαθμολογικό πίνακα και πάλι η Ουτρέχτη βρίσκεται στην 6η θέση της Eredivisie κατά τη διακοπή του πρωταθλήματος, αλλά η ομάδα έχει ένα ματς λιγότερο από την 5η Βίλεμ. Η ομοσπονδία της Ολλανδίας δεν είπε τίποτα για το γεγονός πως η Ουτρέχτη έχει παίξει ένα ματς λιγότερο και πως θα περνούσε την ομάδα του Τίλμπουργκ σε περίπτωση νίκης. Σε αυτή την περίπτωση οι δύο ομάδες θα είχαν τους ίδιους βαθμούς, αλλά η Ουτρέχτη θα ήταν 5η, έχοντας καλύτερη διαφορά τερμάτων, περισσότερα γκολ και καλύτερα αποτελέσματα.
Σύμφωνα με την Ουτρέχτη η απόφαση να αλλάξει το ευρωπαϊκό εισιτήριο από το Κύπελλο στο πρωτάθλημα, δεν είναι βάση των όσων έγιναν στους αγωνιστικούς χώρους και δεν μπορεί να δικαιολογηθεί. Αυτό το εισιτήριο είναι το έπαθλο για μια άλλη διοργάνωση. Το υψηλότερο εισιτήριο για το Κύπελλο, το οποίο μόνο δύο ομάδες διεκδικούν, επομένως δεν μπορεί να αλλάξει με βάση τους κανονισμούς. Μάλιστα στη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης η ομοσπονδία ανακοίνωσε πως το ευρωπαϊκό εισιτήριο για τους ομίλους του Europa League από το Κύπελλο στο πρωτάθλημα, ίσως δεν γίνει αποδεκτό από την UEFA.

Η λήψη αυτή της απόφασης του δείχνει έλλειψη διαφάνειας και αντικειμενικότητας και επομένως είναι κατά της Ουτρέχτης. Αυτή η διαδικασία δεν είναι αποδεκτή από το Δ.Σ. της ομάδας. Η Ουτρέχτη είναι πεπεισμένη ότι ο σύλλογος δικαιούται το ευρωπαϊκό εισιτήριο με βάση τα αγωνιστικά κριτήρια, λόγω της θέσης στον τελικό του κυπέλλου και λόγω της τρέχουσας κατάταξης στην Eredivisie όπου έχει ένα παιχνίδι λιγότερο σε σύγκριση με τη Βίλεμ. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η Ουτρέχτη αξίζει ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο με βάση τις αθλητικές παραστάσεις της τρέχουσας σεζόν”.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις