Σάββατο, 20 Απρ.
17oC Αθήνα

Η Παλμέρας του Αμπέλ Φερέιρα στον τελικό του Κόπα Λιμπερταδόρες

Αποθέωση για Φερέιρα στην Παλμέιρας
ΦΩΤΟ Reuters

Στον τελικό του Κόπα Λιμπερταδόρες θα δώσει το «παρών» η βραζιλιάνικη Παλμέιρας, που καθοδηγεί ο πρώην προπονητής του ΠΑΟΚ, Αμπέλ Φερέιρα, που γίνεται μόλις ο 4ος Ευρωπαίος τεχνικός στην ιστορία διοργάνωσης που πετυχαίνει κάτι τέτοιο.

H Παλμέιρας ηττήθηκε με 2-0 στο Σάο Πάολο από την Ρίβερ Πλέιτ, αλλά προκρίθηκε -για 5η φορά στην ιστορία της- στον τελικό του Copa Libertadores, έχοντας νικήσει με 3-0 στην Αργεντινή, πριν από μία εβδομάδα. Έτσι ο Αμπελ Φερέιρα που έφτασε στην Παλμέιρας στις αρχές Νοεμβρίου, αφού την οδήγησε στον τελικό του Copa do Brasil στα τέλη του 2020, κατάφερε να φτάσει σήμερα στον τελικό του Copa Libertadores και να γίνει ο 4ος Ευρωπαίος προπονητής που το πετυχαίνει.

Είχαν προηγηθεί ο Ούγγρος Μπέλα Γκούτμαν (φιναλίστ με την Πενιαρόλ το 1962), ο Κροάτης Μίρκο Γιόζιτς (πρωταθλητής με την Κόλο Κόλο το 1991) και ο Πορτογάλος Ζόρζε Ζέσους (πρωταθλητής με την Φλαμένγκο το 2019). Μετά το τέλος της αναμέτρησης, ο πρώην προπονητής του ΠΑΟΚ, επαίνεσε τον προπονητή της Ρίβερ Πλέιτ, Μαρσέλο Γκαγιάρδο:

«Ο Γκαγιάρδο είναι καλύτερος προπονητής από εμένα και οι παίκτες του έχουν περισσότερη εμπειρία από τους δικούς μας. Αλλά ο μόνος τρόπος για να αποκτήσεις εμπειρίας είναι αυτός: να ζήσεις και να περάσεις καταστάσεις όπως οι σημερινές», τόνισε ο Φερέιρα, ο οποίος μόλις τελείωσε ο αγώνας, το πρώτο πράγμα που έκανε ήταν να συγχαρεί και να αγκαλιάσει τον Αργεντινό προπονητή για την εξαιρετική απόδοση της ομάδας του στο Allianz Parque.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις