Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Η Παρί κατέθεσε video που αποδεικνύει ρατσιστική επίθεση στον Νεϊμάρ από παίκτη της Μαρσέιγ

Η Παρί κατέθεσε video που αποδεικνύει ρατσιστική επίθεση στον Νεϊμάρ από παίκτη της Μαρσέιγ
ΦΩΤΟ Reuters

Ο απόλυτος χαμός επικρατεί ακόμα στη Γαλλία με τα παρελκόμενα του ντέρμπι Μαρσέιγ – Παρί Σεν Ζερμέν, καθώς οι πρωτευουσιάνοι κατέθεσαν video στο οποίο παίκτης της Μαρσέιγ φαίνεται να χρησιμοποιεί ρατσιστικούς χαρακτηρισμούς προς τον Νεϊμάρ.

Η Παρί Σεν Ζερμέν, παρέδωσε στη λίγκα του γαλλικού πρωταθλήματος video που σύμφωνα με ειδικούς που διαβάζουν τα χείλη, αποδεικνύει ότι ο Νεϊμάρ έχει πέσει θύμα ρατσιστικών παρατηρήσεων κατά την διάρκεια του ντέρμπι με την Μαρσέιγ.

Την είδηση μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο της Βραζιλίας “Globo”, σε εκπομπή του οποίου την περασμένη Κυριακή, κλήθηκαν τρεις εμπειρογνώμονες προκειμένου να αποκρυπτογραφήσουν την συνομιλία του Νεϊμάρ με τον αμυντικός των φιλοξενούμενων, Αλβάρο Γκονσάλες. Οπως μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός «αυτό το απόσπασμα θα χρησιμοποιηθεί από την Παρί ΣΖ στην προσπάθεια να αποδείξει ότι ο κορυφαίος Βραζιλιάνος έπεσε θύμα ρατσιστικής επίθεσης».

Παράλληλα, ο ειδησεογραφικός ιστότοπος “Uol”, διαβεβαίωσε την Δευτέρα ότι το σχετικό βίντεο έχει παραδοθεί από τους πρωταθλητές Γαλλίας στην LFP.

Στην προαναφερθείσα εκπομπή, τρεις Βραζιλιάνοι εμπειρογνώμονες, συμπεριλαμβανομένου ενός Ισπανού ομιλητή Κολομβιανής καταγωγής, υποστήριξαν με βεβαιότητα ότι ο Γκονσάλες χαρακτήρισε τον Νέιμαρ «μαϊμού» κατά τη διάρκεια του αγώνα, που έγινε στις 13 Σεπτεμβρίου στο «Παρκ Ντε Πρενς». Οι ειδικοί, είχαν πρόσβαση στις εικόνες του καναλιού Téléfoot, κατόχου των δικαιωμάτων εκπομπής για την Ligue 1 στη Γαλλία, τις οποίες ανέλυσαν με μεγάλη λεπτομέρεια.

“Λέει ξεκάθαρα τη λέξη “mono” (σ.σ. μαϊμού) στα ισπανικά, καθώς γυρίζει το πρόσωπό του προς την κάμερα. Δεν βλέπουμε τι λέει πριν, αλλά όλοι συμφωνούμε ότι είπε τη λέξη “mono”, δήλωσε ο εμπειρογνώμονας, Φελίπε Ολιβερ, από το Εθνικό Ινστιτούτο για την Εκπαίδευση Κωφών της Βραζιλίας.

Άλλα τηλεοπτικά δίκτυα, συμπεριλαμβανομένων των ισπανικών, έχουν επίσης πραγματοποιήσει αναλύσεις ανάγνωσης χειλιών, αλλά χωρίς να εντοπίσουν ρατσιστικές προσβολές εκ μέρους του Αλβάρο. Μάλιστα, ορισμένα ισπανικά μέσα ενημέρωσης, συσχετίζουν υποτιθέμενες ομοφοβικές προσβολές του Νεϊμάρ με τον Ισπανό παίκτη.

“Γνωρίζουμε ότι υπήρξε ανταλλαγή λέξεων. Αλλά σήμερα, οι αποδείξεις δεν επαρκούν για να κληθούν οι παίκτες», δήλωσε ο πρόεδρος της πειθαρχικής επιτροπής της LFP, Σεμπαστιέν Ντενέξ και πρόσθεσε: “Η έρευνα θα αποκαλύψει εάν υπάρχουν άλλα γεγονότα που ενδέχεται να έχουν επιπτώσεις σε πειθαρχικό επίπεδο”.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις