Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Η Ρεάλ Μαδρίτης σηκώνει το πρωτάθλημα! Μια νίκη πριν την επιστροφή στο «θρόνο» (video)

Η Ρεάλ Μαδρίτης σηκώνει το πρωτάθλημα! Μια νίκη πριν την επιστροφή στο «θρόνο» (video)
Reuters

Έμεινε δύο χρόνια μακριά από την κορυφή στην Ισπανία. Η Ρεάλ επέστρεψε στη «δράση» μετά το lock down του… κορονοϊού αποφασισμένη να σηκώσει την κούπα στη La Liga και πλέον απέχει μια νίκη από το να το πετύχει. Η «Βασίλισσα» πέρασε από την έδρα της Γρανάδα (2-1) και θέλει εντός έδρας “τρίποντο” κόντρα στη Βιγιαρεάλ, την ερχόμενη αγωνιστική,  για να σηκώσει το 34ο της πρωτάθλημα.

Βρισκόμαστε δύο αγωνιστικές πριν την ολοκλήρωση της φετινής La Liga και η Ρεάλ Μαδρίτης είναι έτοιμη να φορέσει και πάλι το «στέμμα» της! Η «Βασίλισσα» πέρασε με 2-1 από την έδρα της Γρανάδα και την προσεχή «στροφή» μπορεί να κατακτήσει και μαθηματικά το 34ο της πρωτάθλημα.

Η Ρεάλ Μαδρίτης βρίσκεται στο +4 από την Μπαρτσελόνα και με εντός έδρας «τρίποντο» κόντρα στη Βιγιαρεάλ, θα σηκώσει την κούπα μετά από δύο χρόνια. Να αναφέρουμε ότι οι Καταλανοί υποδέχονται την Οσασούνα.

Μόλις στο 10’ ο Μεντί τίναξε τα δίχτυα του Ρουίς Σίλβα με ισχυρό σουτ από δύσκολη θέση. Έξι λεπτά αργότερα, ο εκ των πρωταγωνιστών της Ρεάλ και μετά το restart, Καρίμ Μπενζεμά, έκανε το 0-2 με όμορφο πλασέ.

Λίγο μετά την έναρξη της επανάληψης (50’) η Γρανάδα έδωσε νέο ενδιαφέρον στην αναμέτρηση, μειώνοντας σε 2-1 με τον Ματσίς. Το ματς ισορρόπησε σε ένα.. τεντωμένο σχοινί, με τους γηπεδούχους να δείχνουν ικανοί για την ισοφάριση. Στο 85’ ο Κουρτουά απέκρουσε εντυπωσιακά το σουτ του Αντονίν μέσα από την περιοχή ενώ στην εξέλιξη της φάσης ο Ράμος έκοψε το σουτ του Αζίλ μέσα από τη μικρή περιοχή.

Το σφύριγμα της λήξης ήταν… λυτρωτικό για τους «μερένγκες» (έμειναν χωρίς κλασική ευκαιρία στο δεύτερο μέρος) που διατήρησαν τη διαφορά τους από την Μπαρτσελόνα, δύο αγωνιστικές πριν το φινάλε της La Liga.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις