Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Η Ρωσία κάνει όνειρα για να φιλοξενήσει το Euro 2028 ή το Euro 2032

Η Ρωσία κάνει όνειρα για να φιλοξενήσει το Euro 2028 ή το Euro 2032
Reuters

Την ώρα που η Ρωσία έχει αποκλειστεί -αθλητικά- από… παντού, με τις FIFA και UEFA να την έχουν βάλει στο περιθώριο, η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της χώρας

Θα μας… τρελάνει η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Ρωσίας. Σε μια περίοδο που η χώρα έχει αποκλειστεί από όλες τις αθλητικές οργανώσεις, μετά τον πόλεμο που κήρυξε στην Ουκρανία, η αρμόδια επιτροπή της RFU κάνει σκέψεις, για φιλοξενία μεγάλης ποδοσφαιρικής διοργάνωσης.

Η Ρωσική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου δήλωσε -απροσδόκητα- ενδιαφέρον, για να φιλοξενήσει είτε το Euro2028 είτε το Euro2032,

«Θα υποβάλουμε προσφορά για τη διοργάνωση των ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων του 2028 και του 2032», δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο Match TV, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της RFU, Σεργκέι Ανόχιν.

Το Ηνωμένο Βασίλειο κατέθεσε επίσημα κοινή πρόταση (συνυποψηφιότητα) για τη διοργάνωση του Euro 2028. Συγκεκριμένα οι ποδοσφαιρικές ομοσπονδίες της Αγγλίας, της Σκωτίας, της Βόρειας Ιρλανδίας, της Ουαλίας και της Ιρλανδίας κατέθεσαν επίσημα τον κοινό του φάκελλο στην UEFA για την ανάληψη της διοργάνωσης.

Μεγάλος αντίπαλος θα είναι η Ιταλία, η οποία και αυτή διεκδικεί τη διοργάνωση και να ακολουθήσει το παράδειγμα των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του 2026, που θα διεξαχθούν μεταξύ του Μιλάνου και της Κορτίνα Ντ΄ Αμπέτσο.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις