Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Η Ρωσία θέλει να… εκμεταλλευτεί τον κορονοϊό για να αρθεί η τιμωρία της για ντόπινγκ

Η Ρωσία θέλει να… εκμεταλλευτεί τον κορονοϊό για να αρθεί η τιμωρία της για ντόπινγκ
ΦΩΤΟ ΑΠΕ

Η Ρωσία φαίνεται πως θα βάλει και τον κορονοϊό στα επιχειρήματά της,ώστε να αρθεί η τιμωρία αποκλεισμού που της έχει επιβληθεί από τη WADA λόγω ντόπινγκ.

Τον περασμένο Δεκέμβριο η Ρωσία αποκλείστηκε για τέσσερα χρόνια από τους Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά και κάθε μεγάλη διεθνή αθλητική διοργάνωση του κλασσικού αθλητισμού, μετά από απόφαση “καταπέλτη” της WADA (Παγκόσμια Υπηρεσία Αντιντόπινγκ) για παραποίηση εργαστηριακών δεδομένων.

Η κατάσταση που έχει επικρατήσει με την έξαρση του κορονοϊού σε όλον τον πλανήτη όμως, φαίνεται πως θα αποτελέσει μέρος της υπερασπιστικής γραμμής των Ρώσων στην έφεση που έχουν υποβάλλει και θα εξεταστεί τον προσεχή Ιούλιο από το CAS.

Βαριά τιμωρία της WADA στη Ρωσία! Αποκλεισμός από κάθε διεθνή αθλητική διοργάνωση για 4 χρόνια!

Ήδη, πάντως, οι Ρώσοι έχουν ξεκινήσει τις πιέσεις βάζοντας στην μέση και τον κορονοϊό. Αυτό τουλάχιστον μπορεί να καταλάβει εύκολα κάποιος διαβάζοντας τις δηλώσεις του υπουργού αθλητισμού της Ρωσίας.

Αυτό τουλάχιστον γίνεται αντιληπτό από τις δηλώσει του Υπουργού Αθλητισμού της Ρωσίας, Όλεγκ Ματίτσιν, ο οποίος τόνισε χαρακτηριστικά:

“Οι ηγέτες της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, του Παγκόσμιου Οργανισμού κατά του Ντόπινγκ και οι δικαστές που θα λάβουν την απόφαση για την υπόθεση πρέπει να καταλάβουν ότι σήμερα ζούμε σε διαφορετικές συνθήκες.

Η κρίση που έχει δημιουργηθεί, συμπεριλαμβανομένης της κρίσης στις αμοιβαίες σχέσεις, θα πρέπει πιθανώς να τελειώσει, να ανοίξει μια νέα σελίδα και να καταλάβουμε ότι το πιο σημαντικό πράγμα τώρα είναι να είμαστε μαζί”.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις