Τρίτη, 23 Απρ.
22oC Αθήνα

Η Σάκκαρη τα «σπάει», απέκλεισε το πρώην Νο1 σε τουρνουά της «πατρίδας» της (videos)

Η Σάκκαρη τα «σπάει», απέκλεισε το πρώην Νο1 σε τουρνουά της «πατρίδας» της (videos)

Τρίτος σερί ημιτελικός για τη Μαρία Σάκκαρη. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια εντυπωσιάζει στο ξεκίνημα της σεζόν, αποκλείοντας την Αντζελίκ Κέρμπερ με 2-0 σετ, στη Margaret Court Arena της Μελβούρνης. Ευχαρίστησε τους Έλληνες ομογενείς που βρέθηκαν στο γήπεδο – “Έρχομαι εδώ στην Αυστραλία νιώθω σαν στο σπίτι μου” τόνισε.

Συνέχεια στις καταπληκτικές της εμφανίσεις έδωσε η Μαρία Σάκκαρη. Η Ελληνίδα τενίστρια ήταν αποφασιστική κόντρα στο πρώην Νο1 στην παγκόσμια κατάταξη, Αντζελίκ Κέρμπερ, τη νίκησε με 2-0 σετ (6-4, 6-2) και πέρασε στον ημιτελικό του Grampians Trophy της Μελβούρνης.

Παρά το κακό της ξεκίνημα (βρέθηκε να βάνει με 4-1 στο πρώτο game) η Σάκκαρη (Νο 22 στον κόσμο) έκανε απίθανη εμφάνιση κόντρα στη Γερμανίδα (Νο 24 στην παγκόσμια κατάταξη) και πήρε την πρόκριση στην τετράδα του τουρνουά WTA 500 όπου θα αντιμετωπίσει την Εσθονή Ανέτ Κονταβέιτ (Νο 23) για τη μία θέση στον τελικό.

Σάκκαρη και Κονταβέιτ έχουν βρεθεί εφτά φορές αντιμέτωπες, με την 25χρονη Ελληνίδα να έχει θετικό… πρόσημο, με 4-3 νίκες.

«Έχω τους Έλληνες εδώ και αυτό είναι θαυμάσιο. Αυτό είναι το πρώτο πράγμα κάθε φορά που έρχομαι εδώ στην Αυστραλία. Μπορώ να πω ότι αυτό είναι ένα τουρνουά της πατρίδας μου. Δεν έχουμε επαγγελματικό τουρνουά στην Ελλάδα, οπότε όταν έρχομαι εδώ στην Αυστραλία νιώθω σαν στο σπίτι μου» ανέφερε σε δηλώσεις της μετά από 76 λεπτά αγώνα.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις