Παρασκευή, 29 Μαρ.
25oC Αθήνα

Η τελετή παρουσίασης των αθλητών και αθλητριών που θα μας εκπροσωπήσουν στους Χειμερινούς Παραολυμπιακούς Αγώνες στο Πεκίνο

Η τελετή παρουσίασης των αθλητών και αθλητριών που θα μας εκπροσωπήσουν στους Χειμερινούς Παραολυμπιακούς Αγώνες στο Πεκίνο

Στo πλαίσιo της διεξαγωγής των Χειμερινών Παραολυμπιακών Αγώνων στο Πεκίνο, η Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή (ΕΠΕ) διοργάνωσε σήμερα την επίσημη τελετή παρουσίασης των αθλητών που θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα Aphrodite του ξενοδοχείου Athenaeum Intercontinental.

Οι αθλητές που θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας είναι η 21 ετών αθλήτρια Εύα Νίκου στο Αλπικό Σκι, μαζί με τον συνοδό αθλητή – οδηγό Δημήτρη Προφέντζα και ο 34χρονος αθλητής Κωνσταντίνος Πετράκης στη Χιονοσανίδα.

Την εκδήλωση χαιρέτισαν ο πρόεδρος της ΕΠΕ κος Γιώργος Καπελλάκης, ο Υφυπουργός Αθλητισμού & Πολιτισμού κος Λευτέρης Αυγενάκης, ο Περιφερειάρχης Αττικής κος Γιώργος Πατούλης και ο Πρέσβης της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας κος Σιάο Τζουντσενγκ.

Ακολούθησε η παρουσίαση των αθλητών, οι οποίοι μετέφεραν ένα μήνυμα αισιοδοξίας και ελπίδας για τη συμμετοχή τους στους Χειμερινούς Παραολυμπιακούς Αγώνες, ενώ δεν παρέλειψαν να εκφράσουν και την πολύτιμη στήριξη της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής ΕΠΕ, των μελών της Ολομέλειας, των αθλητικών σωματείων, αλλά και των χορηγών, που είναι αρωγοί στην προσπάθειά τους και έχουν συμβάλλει τα μέγιστα. Αρχηγός της αποστολής είναι ο ασημένιος Παραολυμπιονίκης Αλέξανδρος Χέλμουτ Ταξιλδαρης.

Την εκδήλωση τίμησαν επίσης με την παρουσία τους ο Ευρωβουλευτής της ΝΔ κος Στέλιος Κυμπουρόπουλος, η βουλευτής ΝΔ κα Άννα Καραμανλή, ο βουλευτής κος Δημήτρης Κωνσταντόπουλος (Κ.Ι.Ν.Α.Λ), η βουλευτής κα Αναστασία Αλεξοπούλου (Ελληνική Λύση), κος Μακρής (ΚΚΕ), η βουλευτής κα Μαρία Αραμπατζή (Μέρα 25), ο Δήμαρχος Ραφήνας κος Ευάγγελος Μπουρνούς, ο Αντιδήμαρχος Αθηνών κος Χρήστος Τεντόμας, ο Πρόεδρος ΕΣΑμεΑ & Πρόεδρος IDA κος Γιάννης Βαρδακαστάνης, η Πρόεδρος ΕΑΟΜ ΑμεΑ & Μελος ΕΠΕ, κα Ιωάννα Καρυοφύλλη, ο γενικός γραμματέας Συλλόγου Ελλήνων Παραολυμπιονικών κος Γιάννης Κωστάκης,, ο γενικός γραμματέας κος Μανώλης Κολυμπάδης, η Πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών κα Εύη Μωραϊτίδου, η κα Βούλα Κοζομπόλη Πρόεδρος ΕΣΟΑ, Ο κος Γιάννης Θεοδωρακόπουλος, Πρόεδρος ΠΣΑΤ, η κα Ντόρα Πάλλη, υποδιευθύντρια Διεθνούς Κέντρου Ολυμπιακής Εκεχειρίας και τα μέλη της Ολομέλειας της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής, οι οποίοι απηύθυναν έναν σύντομο χαιρετισμό και έδωσαν τις ευχές τους στους αθλητές που αναχωρούν αύριο για Πεκίνο.

Το παρόν έδωσαν και εκπρόσωποι από τους Χορηγούς της ΕΠΕ που στηρίζουν την Ελληηνική Παραολυμπιακή ομάδα. Για την ακρίβεια η κα Ζέτη Κασιμάτη από τα Ελληνικά Πετρέλαια, η Μαριτίνα Μεσσήνη από την Allianz ο κος Γιωργος Τσμπανίδης, εκπρόσωπος Κωτσόβολος, η κα Σοφία Στάμου (Ολυμπία Οδός), η κα Σοφία Παπαγεωργίου (Νέα & Κεντρική Οδός), η κα Εύη Ιωαννίδου ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ και ο Χρήστος Τουμανίδης (Prince Oliver) η Δέσποινα Μπαρουξάκη (PressiousArvanitidis) και ο κ. Χριστόφορος Κυφίδης, Ορθοπαιδικά Κυφίδη.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις