Παρασκευή, 26 Απρ.
14oC Αθήνα

Η Τράμπζονσπορ των Μπακασέτα και Σιώπη πρωταθλήτρια Τουρκίας

Η Τράμπζονσπορ των Μπακασέτα και Σιώπη πρωταθλήτρια Τουρκίας

Απίστευτο “πάρτι” από τους οπαδούς της Τράμπζονσπορ μετά το τελικό 2-2 με την Αλάνιασπορ, που “κλείδωσε” και μαθηματικά την επιστροφή της ομάδας του Τάσου Μπακασέτα και του Μανώλη Σιώπη στην κορυφή του πρωταθλήματος της Τουρκίας.

Τον 7ο τίτλο στην Ιστορία της και πρώτο μετά από 38 χρόνια (1983-1984) πανηγύρισε το βράδυ του Σαββάτου (30/04) η Τραμπζονσπόρ.

Μπροστά σε περίπου 41.000 οπαδούς της η ομάδα του Αμπτουνάχ Αβτσί έφερε 2-2 με την Αντάλιασπορ στο «Medical Park Stadium» και τρεις αγωνιστικές πριν από το φινάλε της τουρκικής λίγκας κατέκτησε και μαθηματικά το πρωτάθλημα Τουρκίας.

Η Τράμπζονσπορ ξέφυγε με +9 από την Φενέρμπαχτσε (77 έναντι 68), αλλά υπερτερεί στην ισοβαθμία στην κούρσα του τίτλου.

Εκατοντάδες φίλαθλοι των γηπεδούχων εισέβαλλαν στον αγωνιστικό χώρο πριν το σφύριγμα της λήξης, θεωρώντας ότι το παιχνίδι είχε τελειώσει. Οι παίκτες προσπάθησαν να τους απομακρύνουν για να ολοκληρωθεί ο αγώνας, ενώ από την πλευρά τους οι σεκιούριτι σχημάτισαν “ανθρώπινες ασπίδες” μπροστά στη φυσούνα και στο διαιτητή.

Μετά από καθυστέρηση περίπου 10 λεπτών η αναμέτρηση ολοκληρώθηκε και οι οπαδοί μπήκαν ξανά στο γήπεδο ξεσπώντας σε πανηγυρισμούς, όπως έγινε το ίδιο και μέσα στον αγωνιστικό χώρο με τους παίκτες και το τεχνικό τιμ να γιορτάζουν την επιτυχία τους.

Το… πάρτι συνεχίστηκε στους δρόμους της Τραπεζούντας, με τους οπαδούς να ξεχύνονται με σημαίες και καπνογόνα, για να γιορτάζουν την επιτυχία της ομάδας τους.

 

Να αναφέρουμε ότι ο Μανώλης Σιώπης βρέθηκε στην αρχική ενδεκάδα των γηπεδούχων και αντικαταστάθηκε από τον Τάσο Μπακασέτα στο 56.

Στο… καθαρά αγωνιστικό μέρος, μόλις στο 3′ ο Αντρέας Κορνέλιους με το 17ο τέρμα του στη σεζόν άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους, οι οποίοι πίεσαν για ένα δεύτερο γκολ μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους, αλλά δεν τα κατάφεραν.Με το… καλημέρα στο β΄ μέρος ο Εντάο έφερε το ματς στα ίσα (51΄), πέντε λεπτά μετά ο Φρεντι έχασε πέναλτι για να βάλει μπροστά στο σκορ τους φιλοξενούμενους και στο 62΄ ο Τοκόζ «τιμώρησε» την Αντάλιασπορ «γράφοντας» το 2-1. Και πάλι, όμως, η ομάδα του Γκρόνενταικ «απάντησε» στο 80΄ με τον Ράιτ, για το τελικό 2-2.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις