Τετάρτη, 24 Απρ.
23oC Αθήνα

Η UEFA εξετάζει την αναστολή του Financial Fair Play! Περικοπές μισθών σκέφτονται σε Serie A και La Liga

Η UEFA εξετάζει την αναστολή του Financial Fair Play! Περικοπές μισθών σκέφτονται σε Serie A και La Liga
ΦΩΤΟ Reuters

Την απελευθέρωση των οικονομικών των ομάδων σκέφτεται να επιτρέψει η UEFA ώστε να προλάβει τις περικοπές μισθών που συζητιούνται στις λίγκες της Ιταλίας και της Ισπανίας.

Ο κορονοϊός έχει “χτυπήσει” την Ευρώπη σε πολλά επίπεδα, με το αθλητικό να μην είναι προτεραιότητα, αλλά σίγουρα να έχει επηρεαστεί πάρα πολύ.

Η διακοπή των πρωταθλημάτων σε σχεδόν όλη τη Γηραιά Ήπειρο και η αναβολή διοργανώσεων όπως το Euro 2020, έχει προκαλέσει τριγμούς και στα οικονομικά δεδομένα των ομάδων και των ομοσπονδιών.

Με τη Μπαρτσελόνα να έχει κάνει ήδη την αρχή στις συζητήσεις για περικοπές στους μισθούς των παικτών της ομάδας και τη Srie A συνολικά να ακολουθεί, η UEFA βρίσκεται μπροστά σε ένα μεγάλο πρόβλημα.

Σύμφωνα με ιταλικά δημοσιεύματα, στην ευρωπαϊκή ομοσποδνία υπάρχει η σκέψη αναστολής των όρων του Finnacial Fair Playια για ένα έτος.

Ήδη έχει δοθεί παράταση ως τις 30 Απριλίου στις ομάδες ώστε να παρουσιάσουν τους προϋπολογισμούς για να εξεταστούν τυχόν οφειλές και ακολούθως θα γίνει σχετική κουβέντα ανάμεσα σε UEFA, Ένωση Ευρωπαϊκών Συλλόγων (ECA) και εκπροσώπων των Λιγκών ώστε να γίνει ότι κρίνεται απαραίτητο για να ξεπεραστούν οι οικονομμικές επιπτώσεις του κορονοϊού.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις