Σάββατο, 27 Απρ.
22oC Αθήνα

Η “βόμβα” Σπανούλη, η υπεροχή του Παναθηναϊκού και η Ρεάλ

ΦΩΤΟ newsports
ΦΩΤΟ newsports

Όσοι έλεγαν ότι ένα ντέρμπι Ολυμπιακός Παναθηναϊκός δεν μπορεί να είναι αδιάφορο δικαιώθηκαν απόλυτα. Οι “ερυθρόλευκοι| πήραν τη νίκη που πιθανότατα θα τους φέρει απέναντι στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας αρκεί η Ρεάλ να κάνει το χρέος της, ενώ οι “πράσινοι” έδειξαν ότι έχουν βρει τον τρόπο να αντιμετωπίζουν τους πρωτθλητές Ευρώπης, έστω κι αν αυτήν τη φορά δεν μπόρεσαν να νικήσουν.

Το χθεσινό ματς στο ΣΕΦ αποτελεί μιας πρώτης τάξεως διαφήμιση για το ελληνικό μπάσκετ. Μπορεί να μην μπήκαν 200 πόντοι όμως ο αγώνας είχε όλα τα στοιχεία του μπασκετικού ντέρμπι.

Στην ουσία και οι δύο ομάδες κέρδισαν πράγματα. Ο Ολυμπιακός έσπασε το σερί νικών του Παναθηναϊκού, είδε τον αρχηγό του, Βασίλη Σπανούλη, να αφήνει στο παρελθόν τις κακές εμφανίσεις και με ένα μεγάλο τρίποντο να δίνει τη νίκη στην ομάδα του, παρά το ότι στα πρώτα 37 λεπτά του αγώνα ήταν αρνητικός, ενώ κατέλαβε την τρίτη θέση που τον φέρνει στην, θεωρητικά, πιο βατή ΤΣΣΚΑ. Για να συμβεί το τελευταίο θα πρέπει η Ρεάλ να κάνει το αυτονόητο και να νικήσει την αδιάφορη Παρτίζαν, ώστε να αποφύγει σε ενδεχόμενο ημιτελικό την Μπαρτσελόνα.

Θετικά από το ντέρμπι μπορεί να κρατήσει και ο Παναθηναϊκός. Σε ένα βράδυ όπου ο αρχηγός του, Δημήτρης Διαμαντίδης, εγκλωβίστηκε στην άμυνα του Μάντζαρη, οι “πράσινοι” ήταν καλύτεροι στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα. Βρήκαν διαφορετικούς πρωταγωνιστές και κέρδισαν παίκτες. Χαρακτηριστική περίπτωση ο Μαυροκεφαλίδης. Ο Έλληνας σέντερ μπήκε για να αντικαταστήσει τον άρρωστο Λάσμε και ήταν άλυτο πρόβλημα για την άμυνα του Ολυμπιακού.

Ο Αλβέρτης δοκίμασε και σχήμα με Ράιτ, Κάρι στα γκαρντ που έδειξε ότι λειτουργεί αφού προσέφερε ενέργεια στην άμυνα αλλά και λύσεις στην επίθεση. Πάντως, στο τελευταίο τρίλεπτο του αγώνα ο Παναθηναϊκός κόλλησε στην επίθεση, έκανε λάθη και έχασε ένα ματς το οποίο είχε στα χέρια του. Οι “πράσινοι” είχαν σωστές επιλογές στις περισσότερες περιπτώσεις, έβαλαν τη μπάλα μέσα στο καλάθι και είναι χαρακτηριστικό ότι δεν στηρίχτηκαν στα τρίποντα, αφού εκτέλεσαν μόλις 11, την ώρα που ο Ολυμπιακός επιχείρησε περισσότερα τρίποντα από δίποντα.

Και οι δύο συνεχίζουν στην Ευρώπη και το βράδυ της Παρασκευής θα ξέρουν, οριστικά, τους αντιπάλους τους. Η λογική λέει ότι ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει την ΤΣΣΚΑ και ο Παναθηναϊκός με την Ρεάλ. Και οι δύο θα έχουν μειονέκτημα έδρας αλλά σίγουρα κανείς δεν μπορεί να τους ξεγράψει.

Το απίθανο τρίποντο του Σπανούλη (VIDEO)

Σπανούλης και…μέσα! Πήρε το ντέρμπι ο Ολυμπιακός

“https://www.newsit.gr/category/athlitika”>ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε