Παρασκευή, 29 Μαρ.
23oC Αθήνα

Η Βραζιλία συνεχίζει «απόλυτη» στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου – «Φωνές» από Βιδάλ για πέναλτι

Η Βραζιλία συνεχίζει «απόλυτη» στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου – «Φωνές» από Βιδάλ για πέναλτι
Reuters

Τρεις ημέρες πριν υποδεχθεί την Αργεντινή στο Σάο Πάολο, η Βραζιλία έκανε το… καθήκον της κόντρα στην Χιλή (1-0) και συνέχισε χωρίς απώλεια βαθμών στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, για τη ζώνη της λατινικής Αμερικής. Εκνευρισμένος ο Αρτούρο Βιδάλ, για μη καταλογισμό πέναλτι υπέρ των γηπεδούχων στα τελευταία λεπτά του αγώνα.

Το 7×7 στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου -για τη ζώνη της Λατινικής Αμερικής- έκανε η Βραζιλία, περνώντας με 1-0 από το Σαντιάγκο απέναντι στη Χιλή.

Ο Έβερτον Ριμπέιρο στο 64’ έδωσε τη νίκη στην… παρέα του Νεϊμάρ που… κλείνει εισιτήριο για τη διοργάνωση που αρχίζει σε μόλις 14 μήνες.

Η Χιλή “φώναξε” για πέναλτι στο φινάλε του αγώνα (86′), όταν ο Αρτούρο Βιδάλ έπεσε μέσα στην μεγάλη περιοχή της “σελεσάο”, μετά από μια κόντρα με τον Κασεμίρο.

«Απορώ πώς ο κόσμος δεν ενδιαφέρεται. Τι το έχουν το VAR; Δεν το καταλαβαίνω. Δεν θέλω να μιλήσω άλλο, γιατί θα με τιμωρήσουν. Παίρνουν τα λόγια μου και μου ρίχνουν πρόστιμο. Ό,τι έγινε ανήκει στο παρελθόν, κοιτάμε το επόμενο ματς με τον Ισημερινό», ανέφερε ο Βιδάλ μετά το τέλος του αγώνα.

Βαθμολογία (σε 7 αγώνες)

1. Βραζιλία 21

2. Αργεντινή 15

3. Ισημερινός 12

4. Ουρουγουάη 9

5. Κολομβία 9

6. Παραγουάη 7

7. Χιλή 6

8. Βολιβία 6

9. Περού 5

10. Βενεζουέλα 4

*Οι τέσσερις πρώτοι προκρίνονται απευθείας στα τελικά, ο πέμπτος δίνει μπαράζ.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις