Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Ίωνας: Νέα συνεργασία με την ΕΥΔΑΠ

Ίωνας: Νέα συνεργασία με την ΕΥΔΑΠ

Μια νέα συνεργασία με το σύλλογο Ίωνας Τμήμα Θεραπευτικής Αγωγής και Παραθλητισμού ΑμεΑ και την κυρίαρχη ελληνική εταιρεία ύδρευσης ΕΥΔΑΠ ξεκίνησε με την αρχή του νέου έτους.

Ο σύλλογος Ίωνας δημιουργήθηκε το 2007 με σκοπό την αποκατάσταση και βελτίωση της κινητικής κατάστασης Ανθρώπων με αναπηρίες, καθώς και την προετοιμασία των ανθρώπων αυτών για συμμετοχή τους σε αθλητικές διοργανώσεις .

Βασικό μέσο για την επίτευξη του σκοπού αυτού αποτελεί η θεραπευτική εκγύμναση στο υγρό στοιχείο (υδροθεραπεία).

Ο Ιωνάς αριθμεί περίπου 150 παιδιά στο πρόγραμμα της υδροθεραπείας και 25 εν ενεργεία αθλητές που συμμετέχουν τόσο σε Πανελλήνια πρωταθλήματα όσο και σε διεθνείς οργανώσεις, όπως οι Παραολυμπιακοί και ευρωπαϊκοί Αγώνες.

Ο σύλλογος δραστηριοποιείται κυρίως στα αθλήματα της κολύμβησης, του στίβου, της ποδηλασίας, του τριάθλου και στο goalball που απευθύνεται σε αθλητές με οπτική αναπηρία. Δίνεται μεγάλη έμφαση σε παιδιά προσχολικής ηλικίας με αναπηρία, κινητικά και νευρολογικά σύνδρομα, τα οποία από τα πρώτα έτη της ζωής τους ενδυναμώνονται με την θεραπευτική υδροθεραπεία. Ο Ιωνάς απευθύνεται, λοιπόν, όχι μόνο σε αθλητές, αλλά και σε βρέφη 6 μηνών μέχρι ηλικιωμένους ανθρώπους.

Για την χρονική αγωνιστική περίοδο 2021-22, ο Ιωνάς κατέλαβε τη 2η θέση στην πανελλήνια κατάταξη σε συγκομιδή μεταλλίων, σε σύνολο 65 αθλητικών σωματείων που ασχολούνται με τον πρωταθλητισμό σε αθλητές με αναπηρίες.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις