Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Ιωνικός – Άρης 1-0: Νέα «σφαλιάρα» για τους «κίτρινους»

Ιωνικός – Άρης 1-0: Νέα «σφαλιάρα» για τους «κίτρινους»
ΦΩΤΟ Intime

Με μία “φωτοβολίδα” του Άοσμαν στο τέλος, ο Ιωνικός “ξέρανε” τον Άρη στη Νίκαια και πήρε τη νίκη με 1-0 στο πρώτο παιχνίδι για τη δεύτερη αγωνιστική της Superleague.

Οι “κίτρινοι” ήταν καλύτεροι στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, αλλά ο γηπεδούχοι ήταν αυτοί που έστειλαν δις την μπάλα στα δίχτυα, με το πρώτο γκολ του Λένις στο 22′ να ακυρώνεται μέσω VAR για οριακό οφσάιντ.

Δείτε εδώ το LIVE του αγώνα

Ο νεοφώτιστος Ιωνικός πανηγύρισε έτσι την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα, ενώ ο Άρης έχασε βαθμούς για δεύτερο σερί ματς και πλέον παραμένει με -5 βαθμούς, στην τελευταία θέση της βαθμολογίας.

Το παιχνίδι

Οι δύο ομάδες μπήκαν δυνατά στο ματς και το παιχνίδι είχε καλό ρυθμό στα πρώτα λεπτά, με τον Άρη να έχει την πρώτη ευκαιρία μόλις στο 4ο λεπτό, με τον Σάσα να πλασάρει από το ύψος της περιοχής και τον Χουτεσιώτη να μπλοκάρει την μπάλα.

Ο Ιωνικός από την πλευρά του, “πίεσε” από την αρχή ψηλά τους φιλοξενούμενους, έχοντας 4 και 5 παίκτες στην περιοχή των αντιπάλων του, ακόμη κι όταν αυτός είχε την μπάλα. Στο 22′ κατάφερε μάλιστα να στείλει πρώτος την μπάλα στα δίχτυα, με τον Λένις να αξιοποιεί τη φοβερή κάθετη του Τουράμ και να σκοράρει με διαγώνιο δυνατό σουτ. Το γκολ ακυρώθηκε όμως μέσω VAR, αφού φάνηκε να υπάρχει οφσάιντ στη φάση.

Οι “κίτρινοι” προσπάθησαν να αντιδράσουν στη συνέχεια, αλλά οι πολλές διακοπές στο ματς για τραυματισμούς, “χάλασε” το ρυθμό της αναμέτρησης. Η μοναδική σημαντική στιγμή για τον Άρη στο υπόλοιπο του πρώτου ημιχρόνου ήρθε έτσι στο 43′ με τον Μπερτόγλιο να κάνει φοβερή ενέργεια από αριστερά και γύρισμα προς το πέναλτι, όπου ο Ιτούρμπε έκανε καλό σουτ, αλλά έστειλε την μπάλα σύριζα από το κάθετο δοκάρι του Χουτεσιώτη.

Οι δύο ομάδες πήγαν έτσι ισόπαλες στα αποδυτήρια. Στο δεύτερο μέρος, οι φιλοξενούμενοι πήραν από την αρχή τον έλεγχο και έφθασαν κοντά στο γκολ στο 49′ με τον Καμαρά να αστοχεί εξ επαφής, με προβολή από κοντά.

Ακολούθησε… ανούσια κατοχή της μπάλας από τον Άρη, ο οποίος παρά τις πολλές αλλαγές του Άκη Μάντζιου στην επίθεσή του, δεν έδειξε σημάδια βελτίωσης και είναι χαρακτηριστικό ότι η επόμενη τελική του ήταν στο 80′. Από σέντρα του Γκάνεα από αριστερά, ο Χαΐροβιτς έκανε εξαιρετική κεφαλιά, αλλά η μπάλα “έγλειψε” ξανά το κάθετο δοκάρι των γηπεδούχων.

Ο Ιωνικός ήταν έτσι αυτός που κατάφερε να στείλει ξανά την μπάλα στα δίχτυα. Στο 86ο λεπτό του αγώνα, ο Άοσμαν έπιασε ένα τρομερό σουτ από πολύ μακριά και νίκησε τον Ντένις για το 1-0 στο ματς και το πρώτο γκολ της ομάδας της Νίκαιας στη Superleague, μετά από 14 ολόκληρα χρόνια.

Ο Άρης έμεινε έτσι για δεύτερη αγωνιστική μακριά από τη νίκη και έχει -5 βαθμούς στη βαθμολογία της Superleague, καθώς του έχουν αφαιρεθεί και 6 βαθμοί από το ξεκίνημα του πρωταθλήματος. Αντίθετα, ο Ιωνικός πήρε το πρώτο “τρίποντο” της σεζόν, μετά την ήττα στην πρεμιέρα από την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ.

Οι συνθέσεις στο Ιωνικός – Άρης

Ιωνικός (Δ. Σπανός): Χουτεσιώτης, Βαλεριάνος, Σάντσες, Τσιγκρίνσκι, Μύγας, Γκοτσούλιας (54’ Κάνιας), Ντάλσιο, Καμπράλ (88’ Κιάκος), Αοσμάν (88’ Βαφέας), Λένις (28’ Ματσούκας), Τουράμ.

Άρης (Ά. Μάντζιος): Ντένις, Σάκιτς (57’ Γκάνεα), Φαμπιάνο. Μπράμπετς, Σούντγκρεν, Σάσα, Εντιαγέ, Ιτούρμπε (46’ Γκάμα), Μπερτόγλιο (46’ Άλι), Μαντσίνι (68’ Χαΐροβιτς), Καμαρά (83’ Μάνος).

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις