Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Ιράν: Υποχρέωσαν το αεροπλάνο που ταξίδευαν η σύζυγος και η κόρη του Αλι Νταεΐ να γυρίσει πίσω

Ιράν: Υποχρέωσαν το αεροπλάνο που ταξίδευαν η σύζυγος και η κόρη του Αλι Νταεΐ να γυρίσει πίσω

Ο θρύλος του ποδοσφαίρου του Ιράν, Αλι Νταεΐ κατήγγειλε ότι οι ιρανικές υποχρέωσαν το αεροπλάνο που τα ταξίδευε από την Τεχεράνη για το Ντουμπάι να προσγειωθεί στη νήσο Κις, προκειμένου να απομακρύνουν από το αεροσκάφος τη σύζυγο και την κόρη του.

«Σήμερα η σύζυγός μου και η κόρη μου επιβιβάστηκαν σε αεροπλάνο στο αεροδρόμιο Ιμάμ Χομεϊνί εντελώς νόμιμα για να πάνε στο Ντουμπάι, αλλά το αεροπλάνο της εταιρίας Mahan επέστρεψε από το Ντουμπάι και προσγειώθηκε στο Κις και η κόρη μου και η σύζυγός μου απομακρύνθηκαν από την πτήση, αλλά δεν συνελήφθησαν», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αλι Νταεΐ, ο οποίος βρίσκεται στο στόχαστρο των ιρανικών αρχών για την υποστήριξη του στους διαδηλωτές.

Ο Αλι Νταεΐ ανέφερε ακόμα πως δεν είχε απαγορευτεί η έξοδος από το Ιράν στις δύο γυναίκες, οι οποίες θα επέστρεψαν έτσι κι αλλιώς στη χώρα ύστερα από λίγες ημέρες.

Το πρακτορείο Tasnim, το οποίοι πρόσκειται στο Σώμα των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης ανέφερε πως έχει απαγορευτεί στη σύζυγο του Αλι Νταεΐ η έξοδος από το Ιράν.

«Στη σύζυγο του Αλι Νταεΐ απαγορεύτηκε η έξοδος με δικαστική απόφαση λόγω της συμμετοχής της σε ταραχές και υποκίνηση απεργίας μεταξύ 24 και 26 Νοεμβρίου καθώς επίσης και 14 και 16 Δεκεμβρίου. Ωστόσο αφαίρεσε την απαγόρευση εξόδου της με μια παράνομη πράξη και γι’ αυτό το λόγο επιβιβάστηκε στη σημερινή πτήση από την Τεχεράνη στο Ντουμπάι. Με βάση τις πληροφορίες των υπευθύνων, πριν αναχωρήσει από τη χώρα εμποδίστηκε να ταξιδέψει στο Ντουμπάι με δικαστική απόφαση και την έγκριση του Συμβουλίου Ασφάλειας της χώρας».

Υπενθυμίζεται ότι πριν λίγους μήνες ο Αλι Νταεϊ είχε συλληφθεί ενώ βρισκόταν στη γενέτειρα της Μαχσά Αμινί, όπου είχε προγραμματιστεί μεγάλη διαδήλωση για τη συμπλήρωση σαράντα ημερών από τον θάνατο της 22χρονης Ιρανής.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις