Πέμπτη, 25 Απρ.
17oC Αθήνα

Ισοπαλία… αποτυχία! Η ΑΕΚ βρήκε στο “τείχος” του Ηρακλή

ΦΩΤΟ Eurokinissi
ΦΩΤΟ Eurokinissi

Γκέλα που… πόνεσε! Η ΑΕΚ είδε Ολυμπιακό Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ να “πετάνε” βαθμούς, αλλά έχασε την ευκαιρία να περάσει μόνη πρώτη στην κορυφή της Superleague. Η Ένωση δεν κατάφερε να “λυγίσει” τον… διαβασμένο και ψυχωμένο Ηρακλή και έμεινε στο 0-0 στο ΟΑΚΑ, μια αγωνιστική πριν πάει στην έδρα του Ολυμπιακού. Φάνηκε η απουσία Μάνταλου και Αλμέιδα – Βοήθησε πολύ ο Χριστοδουλόπουλος στο ντεμπούτο του – Ο Πατίτο ήταν για μια ακόμη φορά ο καλύτερος παίκτης.

Δείτε ΕΔΩ το LIVE του αγώνα

Η ΑΕΚ συμπλήρωσε το “καρέ” αποτυχιών των “μεγάλων” του ελληνικού πρωταθλήματος κατά την 5η αγωνιστική στη Superleague, καθώς αν και γηπεδούχος δεν κατόρθωσε να κάμψει την αντίσταση του Ηρακλή, που απέσπασε “λευκή” ισοπαλία στο ΟΑΚΑ. Για τον “Γηραιό” ήταν ο δεύτερος βαθμός στη διοργάνωση, ενώ η Ένωση κατέγραψε την πρώτη βαθμολογική απώλεια.

Παράλληλα, συμπληρώθηκε η μοναδική στα χρονικά του ελληνικού ποδοσφαίρου συγκυρία, κατά την οποία έμειναν χωρίς γκολ την ίδια αγωνιστική η ΑΕΚ, ο Ολυμπιακός, ο Παναθηναϊκός και ο ΠΑΟΚ, σε ξεχωριστά παιχνίδια, χωρίς μεταξύ τους ντέρμπι.

Τελευταία φορά που και οι 4 “μεγάλοι” δεν νίκησαν ήταν το 2007 (29 Απριλίου) και πιο συγκεκριμένα στο πλαίσιο της 29ης αγωνιστικής του τότε πρωταθλήματος, όταν ο Ολυμπιακός είχε μείνει στο 1-1 με το Αιγάλεω, ο Παναθηναϊκός στο ίδιο σκορ με την ΑΕΛ, η Ένωση είχε “κολλήσει” στο 0-0 με την Ξάνθη, ενώ ο “δικέφαλος του Βορρά” είχε χάσει 2-1 από τον Ατρόμητο.

Η γκέλες των συνδιεκδικητών του τίτλου έκαναν επιβεβλημένη τη νίκη της ΑΕΚ επί του Ηρακλή, έτσι ώστε η ομάδα να ανέβει μόνη πρώτη στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Η Ένωση δεν έδειξε αγχωμένη ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ, αλλά η πίεση που άσκησε ο Γηραιός στα πρώτα λεπτά (πολύ καλά οργανωμένος μεσοαμυντικά) την δυσκόλεψε στο να πλησιάσει με αξιώσεις στα καρέ του Χουάντερσον, που στο 9′ έδιωξε δύσκολα σε κόρνερ την κεφαλιά του Πατίτο.

Πατίτο, Βάργκας, Μπακασέτας και Μπακάκης προσπάθησαν να βρουν – δημιουργήσουν ρήγματα στην αντίπαλη άμυνα, αλλά οι Θεσσαλονικείς ήταν.. ταμπουρωμένοι (δεν πέρασαν κάθετες πάσες), ενώ οι σέντρες που βγήκαν από τις πτέρυγες δεν ήταν καλές (ταυτόχρονα ο Πέκχαρτ ήταν φιλότιμος, αλλά… λίγος). Τα λεπτά πέρασαν, χωρίς ευκαιρία (φάνηκε η απουσία του Μάνταλου) και το άγχος άρχισε να φαίνεται στις κινήσεις των “κιτρινόμαυρων”, που είδαν τον Λάμπρου να σουτάρει άστοχα στο 28′, στην πρώτη τελική προσπάθεια των φιλοξενούμενων.

Η τακτική του Ηρακλή ήταν πολύ καλή, ενώ ζήτησε -δικαιολογημένα- και έμμεσο στη φάση του 39′. Μετά από γύρισμα του Τσιγκρίνσκι ο Ανέστης υπέπεσε με μεγάλη γκέλα, αφού δεν βρήκε σωστά την μπάλα και στη συνέχεια την μάζεψε με τα χέρια. Ο διαιτητής έκανε λάθος και δεν έδωσε τίποτα!

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον Κετσπάγια να περνάει στο παιχνίδι τους Χριστοδουλόπουλο και Πλατέλλα στις θέσεις των Βάργκας και Πέκχαρτ (ο Μπακασέτας πέρασε στην κορυφή της επίθεσης). Τρία λεπτά όμως μετά την επανέναρξη του παιχνιδιού ο Ηρακλής έχασε την πρώτη του καλή ευκαιρία, με την εκτέλεση του Λεοζίνιο να στέλνει την μπάλα για λίγο άουτ. Οι γηπεδούχοι εμφανίστηκαν πιο πιεστικοί, με τον Χριστοδουλόπουλο -στο επίσημο ντεμπούτο του- να δίνει το κάτι… παραπάνω στην ανάπτυξη τους.

Ο κόσμος “ζεστάθηκε”, οι παίκτες της ΑΕΚ έβγαλαν πολύ πάθος και στο 59′ ο Πατίτο έστειλε την μπάλα -με φαλτσαριστό σουτ- για λίγο άουτ. Απ’ την άλλη, ο Νίκος Παπαδόπουλος κάνει πιο αμυντικογενή την ομάδα του, βλέποντας την ασφυκτική πίεση των γηπεδούχων. Οι φάσεις από τους “κιτρινόμαυρους” ήρθαν η μία μετά την άλλη (ανέβηκε ο Γιόχανσον και βοήθησε πολύ τον Πατίτο), αλλά δεν βρήκαν στόχο κι έτσι ήρθε η ώρα του Αραβίδη για να μπει στο ματς (φουλ επίθεση, αφού μπήκε στη θέση του Σιμόες). 

Παρά την υπεροχή της, η Ένωση δεν έγινε όμως πιο απειλητική, αφού πέρα από κάποια μακρινά σουτ, δεν κατάφερε να φτιάξει φάση εντός περιοχής. Το παιχνίδι απέκτησε “τρελό” ρυθμό, αλλά η εμφάνιση του Ηρακλή ήταν τέτοια, που του έδωσε τελικά το βαθμό μέσα στο ΟΑΚΑ και έφερε την Ένωση να “συγκατοικεί” με 7 βαθμούς στην κορυφή της Superleague μαζί με Παναθηναϊκό και Πλατανιά, μια αγωνιστική πριν πάει στο “Γ. Καραϊσκάκης”. Να αναφέρουμε πως στην τελευταία φάση του παιχνιδιού, οι γηπεδούχοι ζήτησαν πέναλτι. Ο Χριστοδουλόπουλος διαμαρτυρήθηκε για πέναλτι σε ανατροπή απ’ τον Κυριακή, αλλά δεν υπάρχει παράβαση. 

Οι συνθέσεις των ομάδων 

ΑΕΚ (Τιμούρ Κετσπάγια): Ανέστης, Μπακάκης, Τσιγκρίνσκι, Λέσκοτ, Ντίντακ, Σιμόες (72’ Αραβίδης), Γιόχανσον, Βάργκας (46’ Πλατέλλας), Μπακασέτας, Πατίτο, Πέκχαρτ (46’ Χριστοδουλόπουλος) 

Στον πάγκο έμειναν οι: Μπάρκας, Λαμπρόπουλος, Γκάλο, Κολοβέτσιος 

ΗΡΑΚΛΗΣ (Νίκος Παπαδόπουλος): Χουάντερσον, Κυριακίδης, Μπαρτολίνι, Ρούσσος, Σαραμαντάς, Αγγελόπουλος, Κούρος, Λάμπρου (60’ Ζιαμπάρης), Λεοζίνιο, Μοντέιρο (54’ Πασάς), Περόνε (83’ Λουκίνας) 

Στον πάγκο έμειναν οι: Περνίς, Καραγκούνης, Μπλέτσας, Μπαρέτας 

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Μπλάνας (Μεσσηνίας) 
ΒΟΗΘΟΙ: Καραγκιζόπουλος (Ημαθίας), Καμπούρης (Εύβοιας) 

ΓΗΠΕΔΟ: ΟΑΚΑ

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε