Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Ισπανία-Γαλλία, Γκασόλ: Ο “γιος” του Φιλ Τζάκσον κι η… σαραντάρα (VIDEO, ΦΩΤΟ)

ΦΩΤΟ Reuters
ΦΩΤΟ Reuters

Με τον Κόμπε Μπράιαντ -όταν ήταν παρέα στο παρκέ- συχνά μιλούσαν γαλλικά στο γήπεδο για να μην τους καταλαβαίνουν οι αντίπαλοί τους! Με το διχτάκι στο απέναντι καλάθι χρησιμοποιεί τη γλώσσα των… σειρήνων. Το μαγεύει και το κάνει να κινείται όπως αυτός θέλει… Κυρίες και κύριοι, ο Πάου Γκασόλ! Ενας αληθινά μεγάλος του παγκόσμιου μπάσκετ και ο… άγιος της ομάδας της Ισπανίας σε αυτό το Eurobasket και όχι μόνο.

Το όνομα του το… πήρε από ένα νοσοκομείο. Οχι ένα οποιοδήποτε νοσοκομείο, αλλά αυτό στο οποίο εργάζονταν οι γονείς του, το Sant Pau της Βαρκελώνης. Ο πατέρας του εργαζόταν εκεί ως νοσηλευτής και η μητέρα του ως γιατρός.

Στο ματς με τη Γαλλία, εν ολίγοις απέκλεισε μόνος του τους οικοδεσπότες… Φόρτωσε το καλάθι τους με σαράντα πόντους μέσα σε 36 λεπτά και οδήγησε την Ισπανία στον τελικό του Eurobasket…

Ο 35χρονος Ισπανός είναι αυτοδίδακτος στα ιταλικά και γαλλικά ξέρει και πιάνο, ενώ είναι παθιασμένος με την όπερα και φίλος του Πλάθιδο Ντομίνγκο… Είναι αυτός, για τον οποίο ο εμβληματικός κόουτς του ΝΒΑ, Φιλ Τζάκσον είχε πει: “Είναι ο γιος που θα μπορούσα εύκολα να υιοθετήσω και να αγκαλιάσω”.

Ο φόργουορντ/σέντερ εκτός από τον Μαρκ έχει έναν ακόμη αδερφό, τον Αντριά. Αμφότεροι μεγάλωσαν μαζί του στις ΗΠΑ.
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε