Σάββατο, 27 Απρ.
23oC Αθήνα

Ιτούδης μετά το Ιορδανία – Ελλάδα: «Ο καθένας πρέπει είναι χαρούμενος με τον ρόλο που έχει»

Ιτούδης μετά το Ιορδανία – Ελλάδα: «Ο καθένας πρέπει είναι χαρούμενος με τον ρόλο που έχει»

Ο Δημήτρης Ιτούδης ήταν ικανοποιημένος από τη νίκη της Εθνικής Ελλάδας μπάσκετ αλλά και την εμφάνιση της κόντρα στην αδύναμη Ιορδανία, στην πρεμιέρα της γαλανόλευκης στο Mundobasket 2023.

«Συγχαρητήρια στην ομάδα μου για την αφοσίωση, την προσπάθεια όλων και φυσικά για τη νίκη. Αρχίσαμε όχι καλά, αλλά στη συνέχεια πήραμε την ώθηση που θέλαμε από τη σκληράδα που βγάλαμε. Πήραμε μια διαφορά που μας έδειξε πώς πρέπει να παίζουμε. Οδηγήσαμε σε αρκετά λάθη τους αντιπάλους στο διάστημα αυτό και πήραμε τα ριμπάουντ.

Στο τρίτο δεκάλεπτο χάσαμε τη συγκέντρωσή μας, δεν χρησιμοποιήσαμε σωστά τα φάουλ και δεχτήκαμε 27 πόντους. Όμως στο τέλος παίξαμε έξυπνα και με τη νοοτροπία που έπρεπε. Είχαμε μια καλή πρεμιέρα, όλοι είχαν συνεισφορά και τώρα πρέπει να επικεντρωθούμε στα δύο επόμενα παιχνίδια. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους φιλάθλους μας και τα ΜΜΕ που ήρθαν ως εδώ για να βοηθήσουν την ομάδα μας», δήλωσε αρχικά ο Δημήτρης Ιτούδης και πρόσθεσε:

«Η Ιορδανία έβαλε κάποια τρίποντα και επέστρεψε στο ματς. Έχουν κάποιες αρετές, αλλά είχαμε 17 επιθετικά ριμπάουντ. Ο Λαρεντζάκης ήταν πρώτος σκόρερ σήμερα, αλλά αύριο μπορεί να είναι οποιοσδήποτε. Αυτό λέει πολλά για την ομάδα μας. Ο καθένας πρέπει είναι χαρούμενος με τον ρόλο που έχει κι αυτό είναι σημαντικό σε αυτό που προσπαθούμε να χτίσουμε».

«Απέναντι στις ΗΠΑ περιμένω φυσικά ένα πολύ πιο δύσκολο παιχνίδι. Είναι μια εξαιρετική ομάδα, παίζει καταπληκτικό μπάσκετ και έχουν φτιάξει ένα σπουδαίο ρόστερ που όμως αποδίδει πολύ καλά αμυντικά. Θα προσπαθήσουμε να κερδίσουμε κάποια πράγματα από αυτό το ματς. Έχουν πολλές αρετές και θα πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση για να τους αντιμετωπίσουμε».

Αναλυτικά όσα δήλωσαν οι πρωταγωνιστές του αγώνα:

Γιαννούλης Λαρεντζάκης: ««Βάλαμε κάποια σουτ, όλη η ομάδα πήγε καλά επιθετικά στην πορεία του αγώνα, ανεβάσαμε και την ένταση του παιχνιδιού και βρήκαμε καλό ρυθμό και στα σουτ. Είναι κάτι το οποίο δουλεύουμε και έχουμε αρκετά περιθώρια βελτίωσης ακόμη. Ήταν απλά το πρώτο ματς και συνεχίζουμε. Την ομάδα μας χαρακτηρίζει το πνεύμα της ομαδικότητας, έχουμε καλή χημεία και αναζητούμε τα ελεύθερα σουτ. Διαβάζει το παιχνίδι, αλλά και τι σου δίνει ο αντίπαλος. Ναι, στην προετοιμασία ήμασταν διστακτικοί κάπως σουτ, αλλά είναι και μια περίοδος στην οποία ο προπονητής κάνει τις δικές του δοκιμές και οι παίκτες θέλουν να δείξουν ότι αξίζουν να είναι εδώ. Τα επίσημα είναι μια άλλη ιστορία. Η απουσία του Ντίνου (Μήτογλου) είναι σίγουρα σημαντική, γιατί εκτός από πολύ καλό παιδί κάνει πολλά πράγματα στο γήπεδο που απαιτεί το σύγχρονο μπάσκετ. Παίζει άμυνα, έχει πολύ καλά χέρια, έχει επίθεση, έχει post up. Θα μας λείψει, αλλά η υγεία είναι πάνω απ’ όλα. Ναι, επόμενος αγώνας είναι με τις ΗΠΑ, θα παλέψουμε απέναντι σε μια ομάδα που ξέρουμε ότι είναι δυνατή και με τη Νέα Ζηλανδία θα τα δώσουμε όλα γιατί είναι μια νίκη την οποία χρειαζόμαστε».

Λευτέρης Μποχωρίδης: «Ήταν μια καλή νίκη, παρά την απουσία του Ντίνου (Μήτογλου), κάτι που μας εμάς ήταν δύσκολο, γιατί ήταν ένας τραυματισμός της τελευταίας στιγμής, ενώ αφορά και έναν από τους καλύτερους παίκτες της ομάδας. Πήραμε τη νίκη, αυτό που θέλαμε από την αρχή, μπήκαμε δυνατά και πήραμε το παιχνίδι. Η άμυνα έπαιξε σημαντικό ρόλο και ήταν κάτι που δείξαμε από την προετοιμασία. Θέλουμε να αρχίσουμε από την άμυνα. Δεν έχουμε περιθώρια να κοιτάμε την επίθεση και να αφήνουν την άμυνα. Αυτή θα μας δώσει την ενέργεια να τρέξουμε στο γήπεδο και να βρούμε έτσι και την επίθεση. Ναι, όντως τα σουτ δεν μπήκαν στα φιλικά, αλλά δεν πειράζει. Καλύτερα να μπαίνουν στα επίσημα. Ακολουθεί ο αγώνας με τις ΗΠΑ, που είναι σίγουρα πολύ δύσκολος. Θα τα δώσουμε όλα και στους δύο επόμενους αγώνες, θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο δυνατό και να μπούμε δυνατά, να παίξουμε με την ψυχή μας και στους δύο αγώνες».

Μάνος Χατζηδάκης: «Ήταν ένα καλό παιχνίδι για μας. Κάναμε κάποια λάθη και στο τρίτο δεκάλεπτο επιτρέψαμε στους αντιπάλους να πλησιάσουν. Όμως αλλάξαμε κάποια πράγματα, παίξαμε σκληρά και έχουμε πλέον μπροστά μας δύο τελικούς».

Γουεσάμ Αλ-Σους (προπονητής Ιορδανίας): «Συγχαρητήρια στην Ελλάδα για τη νίκη. Εμείς παλέψαμε, αλλά στην τέταρτη περίοδο χάσαμε τον έλεγχο. Είχαμε προβλήματα με φάουλ, όπως με τον Χόλις-Τζέφερσον. Αντιμετωπίσαμε μια ομάδα από τις κορυφαίες στον κόσμο, ίσως στο Top 5. Ελπίζαμε σε ένα καλύτερο αποτέλεσμα, αλλά είμαστε ικανοποιημένοι με τον τρόπο που παίξαμε. Ο πάγκος μας δεν πρόσφερε πολλά, ειδικά σε σύγκριση με την Ελλάδα. Ελπίζω να το διορθώσουμε όσο μπορούμε. Αν είχαμε περισσότερη παραγωγή από τον πάγκο, ειδικά στις αρχές της τέταρτης περιόδου, ίσως να είχαμε καλύτερη τύχη στο ματς».

Ροντέι Χόλις-Τζέφερσον (παίκτης Ιορδανίας): «Παλέψαμε σκληρά, βρεθήκαμε πίσω με μεγάλη διαφορά αλλά δεν τα παρατήσαμε και μειώσαμε. Συγχαρητήρια στην ομάδα μου για τη νίκη, αλλά και στην Ελλάδα που άντεξε στην αντεπίθεσή μας. Εγώ πάντα προσπαθώ να κάνω το καλύτερο που μπορώ για την ομάδα, είτε παίζω στο ‘1’ είτε στο ‘5’». Δυστυχώς είχα πρόβλημα με τα φάουλ, εδώ στην FIBA είναι πέντε και όχι έξω. Ζητούσα από τον προπονητή να με κρατήσει μέσα. Δυστυχώς δεν μπορούσα να μείνω στο παρκέ όταν η ελληνική ομάδα έκανε το σερί στην τέταρτη περίοδο».

 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις