Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Ιτούδης μετά το Βέλγιο – Ελλάδα: «Είπα στον Λαρεντζάκη, αν πάρεις ένα επιθετικό θα κεράσω όλη την ομάδα»

Ιτούδης μετά το Βέλγιο – Ελλάδα: «Είπα στον Λαρεντζάκη, αν πάρεις ένα επιθετικό θα κεράσω όλη την ομάδα»
Intime.gr

Ο Δημήτρης Ιτούδης δεν μπόρεσε να κρύψει τον ενθουσιασμό του, μετά τη νίκη της Εθνικής μπάσκετ στο Βέλγιο (72-70) και την εξασφάλιση “εισιτηρίου” για το Μουντομπάσκετ 2023, ενώ έκανε και μια… αστεία αναφορά στον κορυφαίο του ματς, Γιαννούλη Λαρεντζάκη.

Ο Δημήτρης Ιτούδης “αποθέωσε” τους παίκτες της Εθνικής μπάσκετ, για την προσπάθεια που έκαναν, ενώ έκανε και καλαμπούρι, σχετικό με την κρίσιμη άμυνα που “έβγαλε” ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης στο φινάλε του αγώνα.

Τα όσα δήλωσε ο Ομοσπονδιακός προπονητής:

«Είπα στον Λαρεντζάκη αν πάρεις ένα επιθετικό θα κεράσω όλη την ομάδα και τα κατάφερε (γέλια). Αυτή η ομάδα κατάφερε πάρα πολλά. Σε ένα πολύ απαιτητικό παιχνίδι πήραμε μια διαφορά επτά πόντων και είπαμε να αφήσουμε τον ενθουσιασμό για να μη χάσουμε το μομέντουμ. Ο Λούντζης και όλοι ήταν πολύ σημαντικοί. Στο δεύτερο ημίχρονο έπαιξε όλα τα λεπτά ο Τσαλμπούρης. Βρήκαμε αρκετά σουτ, ήμασταν καλοί στα επιθετικά ριμπάουντ και στην άμυνα ανταποκριθήκαμε. Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλη την ομάδα. Ευχαριστούμε τον κόσμο, έκλαιγαν κάποιοι στην εξέδρα.

Είχαμε πει πως όλοι οι παίκτες θα χρειαστεί να παίξουν μία ή και δύο θέσεις παραπάνω. Αναγκαστήκαμε να αλλάξουμε την άμυνά μας, βάλαμε παγίδες για να αντιμετωπίσουμε τον Ομπασοάν και κάναμε προσαρμογές. Πήραμε κάποια πολύ σημαντικά ριμπάουντ απέναντι σε ψηλές πεντάδες. Το ήθελε αυτή η ομάδα και το έδειξε. Για δεύτερο συνεχές παιχνίδι έχουμε κλεψίματα πολλά, οδηγήσαμε σε πολλά λάθη τον αντίπαλο και ήμασταν συνεπείς στο πλάνο μας».

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις