Τετάρτη, 24 Απρ.
19oC Αθήνα

Κ19 Ελλάδα – Γερμανία 1-1: Αποκλεισμός με ψηλά το κεφάλι για την εθνική Νέων

Κ19 Ελλάδα – Γερμανία 1-1: Αποκλεισμός με ψηλά το κεφάλι για την εθνική Νέων

Η Εθνική Νέων ήρθε ισόπαλη 1-1 με τη Γερμανία για την τρίτη και τελευταία αγωνιστική του 2ου προκριματικού ομίλου του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος U21 και αποκλείστηκε από τη συνέχεια της διοργάνωσης.

Η Εθνική Νέων κατέβαλε μεγάλη προσπάθεια κόντρα στην αντίστοιχη της Γερμανίας, παίζοντας μάλιστα για αρκετή ώρα με παίκτη λιγότερο, αλλά δεν κατάφερε να επικρατήσει των “πάντσερ” στο «Παπαχαραλάμπειο» Στάδιο της Ναυπάκτου και αποκλείστηκε από τη συνέχεια του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Το τελικό 1-1 χάρισε στη Γερμανία τη δεύτερη προνομιούχο θέση του 2ου προκριματικού ομίλου, πίσω από τη Ρωσία, που την ίδια ώρα επιβλήθηκε εύκολα στην Πάτρα των Νησιών Φερόε με 5-0.

Η ελληνική ομάδα, που χρειαζόταν μόνο νίκη για να πάρει το εισιτήριο για την επόμενη φάση (elite round), βρέθηκε με την… πλάτη στον τοίχο στις αρχές του β΄ ημιχρόνου. Οι Γερμανοί προηγήθηκαν στο 49΄ με τον Κάντε και πέντε λεπτά αργότερα αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Κουλιεράκης.

Οι νεαροί διεθνείς του Τάσου Θέου, όμως, δεν τα παράτησαν, και ο Κούτσιας ισοφάρισε στο 62΄, με πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος από τον Ρίντελ. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα έψαξε ως το τέλος το γκολ της ολικής ανατροπής, χωρίς όμως να τα καταφέρει.

ΕΛΛΑΔΑ: Αγγελόπουλος, Γωγουβίτης, Καλογερόπουλος (80΄ Τζαβίδας), Κουλιεράκης, Κίτσος, Καραμάνης, Ντόι (69΄ Καστανάρας), Ηλ. Χριστόπουλος, Κούτσιας, Κρυπαράκος (55΄ Απ. Χριστόπουλος), Κουτεντάκης (55΄ Καρακούτης)

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Ούρμπιχ, Γκίντερ, Αρεϊ-Μπι, Χέρολντ, Κραφτ (81΄ Κόστκα), Βάγκνερ, Κέσικ, Κάντε, Ζιμπ (73΄ Χέτβερ), Γκιρπίζ (46΄ Ρίντελ), Γκεντικλί (85΄ Γένσεν)

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις