Κυριακή, 19 Μαΐ
21oC Αθήνα

Panama Papers: Μπλεγμένος και ο Ινφαντίνο!

ΦΩΤΟ Reuters
ΦΩΤΟ Reuters

Δεν έχει τελειωμό η λίστα με τα άτομα που είναι αναμεμειγμένα στο σκάνδαλο διαφθοράς Panama Papers. Ο νέος πρόεδρος της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο φέρεται να είναι κι αυτός μπλεγμένος.

Αυτό αποκαλύπτει τουλάχιστον η βρετανική εφημερίδα Guardian. Σύμφωνα με έγγραφα που διέρρευσαν στα γραφεία της, ο νέος πρόεδρος της FIFA έπαιξε σημαντικό ρόλο σε συμφωνίες την εποχή που ήταν διευθυντής των νομικών υπηρεσιών της UEFA.

Η UEFA κατέληξε σε συγκεκριμένες συμφωνίες με οff shore εταιρίες, θέλοντας προφανώς να αποκρύψει χρήματα. Οι συμφωνίες αυτές υπογράφησαν από το 2003 έως το 2006, ενώ μία από αυτές αφορούσε την εταιρία που σχετίζεται με το τεράστιο σκάνδαλο που έθεσε εκτός FIFA τον Σεπ Μπλάτερ.

Τα αρχεία δείχνουν ακόμα πως η UEFA πούλησε τα τηλεοπτικά της δικαιώματα για τη Λατινική Αμερική σε εταιρία της Αργεντινής που ονομάζεται Cross Trading, η οποία αμέσως τα πούλησε στο δίκτυο Teleamazonas, για ποσό πολύ μεγαλύτερο από αυτό που τα απέκτησε.

Η Cross Trading είναι θυγατρική μίας εταιρίας που λέγεται Full Play, η οποία ανήκει στον Ούγκο Τζίνκις. Αυτός ο κύριος εξετάστηκε πέρυσι από εισαγγελίες των ΗΠΑ για το αδίκημα της δωροδοκίας σε στελέχη ποδοσφαιρικών ομοσπονδιών και από τότε τελεί υπό κράτηση στο σπίτι του στην Αργεντινή μαζί με το γιο του Μαριάνο.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε