Τρίτη, 30 Απρ.
16oC Αθήνα

Και τώρα ντέρμπι

Ο Λεονάρντο έχασε τη μεγαλύτερη ευκαιρία του Ολυμπιακού να πάρει τη νίκη, ΦΩΤΟ REUTERS.

Ο Ολυμπιακός πήρε αυτό που ήθελε στην Ολλανδία, βρίσκεται ένα βαθμό μακριά από την πρόκριση, αλλά τώρα έρχεται το ντέρμπι.

Οι ερυθρόλευκοι παρά τις απουσίες τους κατάφεραν να εκπληρώσουν το στόχο τους και πήραν τον βαθμό της ισοπαλίας κόντρα στην Άλκμααρ. Αν οι πρωταθλητές Ελλάδος ήταν λίγο πιο τυχεροί θα μπορούσαν να κερδίσουν κιόλας αφού είχαν σημαντικές ευκαιρίες με τους Ζαϊρί και Λεονάρντο.

 
Η εξέλιξη του αγώνα λεπτό προς λεπτό. 

Πλέον στο ματς της τελευταίας αγωνιστικής κόντρα στην Άρσεναλ ο Ολυμπιακός χρειάζεται ένα βαθμό για να εξασφαλίσει και μαθηματικά την πρόκριση στους “16” του Τσάμπιονς Λιγκ. Μπορεί να μην χρειαστεί αυτός ο βαθμός αν η Σταντάρ Λιέγης δεν κερδίσει την Άλκμααρ στο άλλο ματς του ομίλου.

Στο Χ-έρι του η πρόκριση

 
Η Άρσεναλ στο Γ. Καραϊσκάκης θα παραταχθεί με τα “δεύτερα” όπως δήλωσε ο προπονητής της Αρσέν Βενγκέρ μετά τη νίκη των κανονιέρηδων με 2-0 κόντρα στην Σταντάρ Λιέγης. Οι αναπληρωματικοί της Άρσεναλ έχουν αποδείξει πολλές φορές ότι ίσως είναι πιο επικίνδυνοι από τους βασικούς.
 
Ο Ζίκο έκανε μόλις μία αλλαγή στο ματς και αυτή έγινε στο 92′ για λόγους καθυστέρησης. Ο Νικοπολίδης ζήτησε από τον προπονητή του αρκετές φορές να προχωρήσει σε αλλαγές αλλά ο Βραζιλιάνος δεν το έπραξε.
 
Το καλό είναι ότι η πρόκριση εξαρτάται από εμάς. Είναι σημαντικά να πρέπει να δώσεις εσύ τη λύση. Δεν πιστεύω ότι ήταν αναγκαίο να γίνουν αλλαγές νωρίτερα. Εάν το πίστευα τότε θα το είχα κάνει.”
 
Ένας εκ των κορυφαίων παικτών του Ολυμπιακού ήταν ο Γιώργος Γκαλίτσιος που τόνισε ότι η ισοπαλία αδικεί την ομάδα του.
 
Νομίζω ότι η ισοπαλία δεν είναι δίκαιο αποτέλεσμα. Είχαμε ευκαιρίες για να πετύχουμε ένα γκολ. Κανονικά θα έπρεπε να έχουμε πάρει τη νίκη. Σε κάθε παιχνίδι μπαίνουμε για να νικήσουμε. “
 
Το μυαλό των ερυθρόλευκων είναι πλέον αποκλειστικά στο ντέρμπι της Κυριακής κόντρα στον Παναθηναϊκό. 
Η αναμέτρηση θα διεξαχθεί με την παρουσία τριών εισαγγελέων.
 
Ο Ολυμπιακός έχει πολλά προβλήματα με τους τραυματισμούς βασικών του παικτών. Γκαλέτι και Τοροσίδης κάνουν αγώνα δρόμου για να είναι έτοιμοι. Αβραάμ Παπαδόπουλος και Στολτίδης δεν έπαιξαν στην Ολλανδία αλλά αναμένεται να δώσουν κανονικά το παρών στο ντέρμπι. Θετικό για το Ζίκο η επιστροφή του Λεονάρντο που στην Ολλανδία έδειξε ότι είναι έτοιμος.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε