Τρίτη, 30 Απρ.
16oC Αθήνα

Κάκος: Μου προκαλούν αηδία!

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Αηδιασμένος από τα όσα έχουν συμβεί φέτος στο ελληνικό ποδόσφαιρο, αναφορικά με το σκάνδαλο των κασετών, τους εισαγγελείς κλπ δήλωσε ο διεθνής διαιτητής!
Ο κ. Κάκος, μιλώντας στην εφημερίδα “Realsports”, εξήγησε ακόμα γιατί δεν διέκοψε τον τελικό Κυπέλλου ΟΠΑΠ μεταξύ ΑΕΚ και Ατρομήτου, ενώ τόνισε ότι δικαιολογούνται οι ρέφερι να κάνουν λάθη.
 
Αναλυτικά όσα είπε ο διεθνής ρέφερι:
 
-Οι διαιτητές κάνουν λάθη;
 
“Όλοι κάνουμε λάθη, γιατί να μην κάνουν και οι διαιτητές; Είμαστε και εμείς άνθρωποι. Το θέμα είναι τα λάθη να που γίνονται να μην είναι εσκεμμένα”.
 
-Πώς αισθάνεστε όταν σας βρίζουν;
 
“Θυμάμαι ότι, όταν πρωτοξεκίνησα τη διαιτησία, μετά τους αγώνες δεν μπορούσα να κοιμηθώ, στη συνέχεια όμως προσπάθησα να το δω από άλλη οπτική γωνία και να δικαιολογήσω αυτές τις αντιδράσεις. Κάποιοι έρχονται στο γήπεδο για να εκτονωθούν και να επηρεάσουν τον οποιονδήποτε διαιτητή. Είναι ένα γεγονός που πλέον εμένα δεν με αγγίζει”.
 
-Θεωρείτε ότι ήταν λάθος σας που δεν διακόψατε τον τελικό του Κυπέλλου και γιατί;
 
“Έκανα πραγματικά ό,τι ήταν δυνατό από τη δική μου πλευρά ο τελικός να αποτελέσει γιορτή για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος έφερε και τα παιδιά μου και τους γονείς μου στο γήπεδο για να απολαύσουν το άθλημα.
 
Σεβάστηκα τις προσπάθειες και τον κόπο των ποδοσφαιριστών και έκανα ό,τι ήταν δυνατό για να τους προστατεύσω. Δεν συνέβη, όμως, το ίδιο και με κάποιους άλλους ανθρώπους που ήταν εκεί…”
 
-Ο Γιώργος Δαλούκας είπε ότι τον έχουν ενοχλήσει παράγοντες. Εσάς;
 
“Έχω πει στο παρελθόν ότι αυτά γίνονται σε αυτούς που έχουν δώσει δικαιώματα. Η ποιότητα του χαρακτήρα κάθε διαιτητή και η ταυτότητά του φαίνεται από τότε που έπαιζε σε μικρές κατηγορίες. Απάντηση, πάντως, σε αυτό το ερώτημα δίνει η πορεία μου και η εμπιστοσύνη των ποδοσφαιριστών, που κάθε χρόνο με επιβραβεύουν με την ψήφο τους”.
 
-Όλη αυτή η ιστορία με τις κασέτες, τους εισαγγελείς, τους διαιτητές που οπλοφορούν τί αίσθηση σας δημιουργεί;
 
“Τη χειρότερη… Μόνο αηδία μπορεί να σου προκαλέσει. Είναι τραγικό γεγονός να βλέπεις να διαδραματίζονται τέτοιες καταστάσεις μέσα στο χώρο του αθλητισμού. Προφανώς, κάποιοι δεν έχουν καταλάβει τι σημαίνει η λέξη αθλητισμός.
 
Εγώ εκεί ρίχνω το βάρος. Είμαι συγκεντρωμένος μόνο στον αγωνιστικό χώρο, διότι εκεί πρέπει να έχει το μυαλό του ο αθλητής. Αν ασχολείσαι εκτός αγωνιστικού χώρου, φεύγεις από το κομμάτι του αθλητισμού…”

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε