Τρίτη, 30 Απρ.
18oC Αθήνα

Καλύτερα ο Μάριο Ζάγκαλο, ανταποκρίνεται στη θεραπεία

Καλύτερα ο Μάριο Ζάγκαλο, ανταποκρίνεται στη θεραπεία

Ικανοποιητική εξέλιξη παρουσιάζει η κατάσταση της υγείας του Μάριο Ζάγκαλο. Ο 90χρονος θρύλος του βραζιλιάνικου ποδοσφαίρου, νοσηλεύεται στο νοσοκομείο με λοίμωξη του αναπνευστικού και όπως ανακοινώθηκε από την κλινική «Barra D’Or» του Ρίο ντε Τζανέιρο, όπου εισήχθη τη Δευτέρα:

«Ο Ζάγκαλο παρουσιάζει μια καλή εξέλιξη, με κλινικά στοιχεία και αναλύσεις που πιστοποιούν μια καλή ανταπόκριση στην θεραπεία που διέταξε η ιατρική ομάδα».

Ο «Γηραιός Λύκος», όπως είναι το προσωνύμιο του, ο οποίος θα συμπληρώνει 91 χρόνια ζωής στις 9 Αυγούστου, έχει κατακτήσει το Μουντιάλ, τόσο ως παίκτης, όσο και ως προπονητής

Ο Ζάγκαλο, παραμένει μέχρι σήμερα, ο μοναδικός που έχει λάβει μέρος σε πέντε τελικούς Παγκοσμίου Κυπέλλου, εκ των οποίων μόνο έχασε μόνο έναν, από την Γαλλία, το 1998, ως προπονητής. Στο Μουντιάλ του 1994, στις Ηνωμένες Πολιτείες, ήταν βοηθός του Κάρλος Αλμπέρτο Παρέϊρα, στον τέταρτο από τους πέντε παγκόσμιους τίτλους της Βραζιλίας.

Αλλά το αναμφισβήτητο «αριστούργημά» του παραμένει το Παγκόσμιο Κύπελλο του 1970 στο Μεξικό, καθώς οδήγησε την «σελεσάο» στην τρίτη στέψη της με θεαματικό παιχνίδι και μία πλειάδα «αστέρων», όπως ο Πελέ, ο Ζαϊρζίνιο, ο Τοστάο, ο Ζέρσον και ο Ριβελίνο.

Ο Ζάγκαλο, έγινε ο πρώτος ποδοσφαιράνθρωπος στην Ιστορία, ο οποίος κατέκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο ως παίκτης (1958 και 1962) και στην συνέχεια ως προπονητής (1970), πολύ πριν από τον Γερμανό, Φραντς Μπεκενμπάουερ (1974 και 1990) και τον Γάλλο, Ντιντιέ Ντεσάμπ (1998 και 2018).

Αναφερόμενος στην «περιπέτεια» του Ζάγκαλο, ο 81χρονος Πελέ, έγραψε στο Instagram: «Μεγάλε μου φίλε, ξέρω ότι περνάς δύσκολες στιγμές, αλλά σου στέλνω θετική ενέργεια. Σύντομα θα ανακάμψεις, με την ίδια ενέργεια όπως πάντα. Κουράγιο, γέρο λύκο»!

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις