Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

«Καρφί» της ΑΕΚ για ΠΑΟΚ – «Παίζουμε ξανά με όποιους διαιτητές ή δικαστές θέλετε»

«Καρφί» της ΑΕΚ για ΠΑΟΚ – «Παίζουμε ξανά με όποιους διαιτητές ή δικαστές θέλετε»

Η ΚΑΕ ΑΕΚ ανακοίνωσε πως δεν θα προσφύγει κατά της απόφασης του ΕΣΑΚΕ για επανάληψη του αγώνα με τον ΠΑΟΚ, για την 6η αγωνιστική της Basket League. Ηθικά δικαιωμένοι νιώθουν οι «ασπρόμαυροι» όπως τόνισαν σε δική τους ανακοίνωση.

Η απόφαση του ΕΣΑΚΕ να δεχτεί -εν μέρει- την ένσταση του ΠΑΟΚ κατά του κύρους του αγώνα και να διατάξει επανάληψη του ντέρμπι με την ΑΕΚ, για την 6η αγωνιστική της Basket League, προκάλεσε τις ανακοινώσεις των δύο πλευρών.

Η «ασπρόμαυρη» ΚΑΕ τόνισε πρώτη πως η απόφαση του ΕΣΑΚΕ αποτελεί ηθική δικαίωση, αφού η ΑΕΚ πήρε τη νίκη λόγω διαιτητικού λάθους, για να έρθει λίγο αργότερα η απάντηση της Ένωσης.

Η ΚΑΕ ΑΕΚ τόνισε πως δεν θα προσφύγει στον ΑΣΕΑΔ κατά της απόφασης, αν και κάλεσε τον ΕΣΑΚΕ να σκεφτεί ξανά την απόφαση για το «καλό του αθλήματος» όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, ενώ απευθύνθηκε στην πλευρά του ΠΑΟΚ υπογραμμίζοντας «να παίξουμε όποτε θέλει ο ΕΣΑΚΕ, με όποιους διαιτητές ή… δικαστές θέλει ο ΠΑΟΚ».

Η ανακοίνωση της ΚΑΕ ΑΕΚ

«Λίγες ώρες πριν να προβληθεί σε ανοικτή τηλεοπτική συχνότητα η ταινία-έπος παραγωγής ΑΕΚ ΒC “1968”, η οποία προβάλλει τη χώρα μας, τον πολιτισμό μας και τον Έλληνα αθλητή, σε όλα τα μήκη και πλάτη της υφηλίου από το 2018, με αφορμή την πρώτη επιτυχία ελληνικής Ομάδας σε διεθνές επίπεδο…

Η ΑΕΚ έχει μάθει να σέβεται τη Δικαιοσύνη και θα τη σέβεται και στο μέλλον, έτσι όπως επιβάλλουν οι αρχές και οι αξίες της. Η ΑΕΚ δεν συνηθίζει να σχολιάζει αποφάσεις δικαστών…

Όμως, είναι πανθομολογούμενο, ότι προκαλεί απορία η ετυμηγορία περί επανάληψης της αναμέτρησης της ομάδας μας με ΠΑΟΚ, η οποία αποτελεί “βόμβα” στα θεμέλια του ελληνικού μπάσκετ και θέτει “εν αμφιβόλω” την ομοψυχία εντός του ΕΣΑΚΕ.

Ενδεχομένως η ετυμηγορία να συνιστά το… “ευχαριστώ” στις άοκνες προσπάθειες, που καταβάλλει σε μόνιμη βάση η ΑΕΚ BC προκειμένου για ρηξικέλευθες λύσεις υπέρ της βιωσιμότητας του ελληνικού Πρωταθλήματος.

Η ΑΕΚ BC των τελευταίων διεθνών τροπαίων της χώρας, των δύο διεθνών διοργανώσεων στην πατρίδα μας με -ολική και μερική- χρηματοδότηση αντίστοιχα από το δικό της ταμείο, των δράσεων κοινωνικής ευθύνης, της δημιουργίας δικού της γηπέδου-αθλητικού Κέντρου εν μέσω υγειονομικής και οικονομικής κρίσης, θα συνεχίσει να επενδύει. Και θα συνεχίσει να επενδύει προτάσσοντας το συμφέρον του ελληνικού μπάσκετ και δευτερευόντως της ΑΕΚ BC.

Παρότι δεχόμαστε πιέσεις και από πολλές ΚΑΕ, προκειμένου να διεκδικήσουμε το έννομο συμφέρον μας με προσφυγή στο ΑΣΕΑΔ, όπως και δικαιούμαστε, δεν θα το πράξουμε. Το αφήνουμε στον ΕΣΑΚΕ, ο οποίος έχει τη δυνατότητα να προσφύγει αυτός και να (δια)σώσει το άθλημα πριν δημιουργηθεί δεδικασμένο.

Αν δεν το πράξει, εμείς είμαστε καθ’ όλα έτοιμοι, να διεκδικήσουμε ξανά τη νίκη εντός των τεσσάρων γραμμών όπως πάντα, και να παίξουμε όποτε θέλει ο ΕΣΑΚΕ, με όποιους διαιτητές ή… δικαστές θέλει ο ΠΑΟΚ.

ΑΕΚ BC»

Η ανακοίνωση του ΑΣ ΠΑΟΚ

«Ηθική και μόνο, ικανοποίηση νιώθουμε από την απόφαση του αθλητικού δικαστή για την επανάληψη του αγώνα με την ΑΕΚ, στην οποία ελέω διαιτησίας ουσιαστικά αναδείχθηκε νικητής η αντίπαλος μας.

Η οριστική επανάληψη του αγώνα, μας δικαιώνει ηθικά αλλά σε τίποτα δεν αντικαθιστά το μομέντουμ του αγώνα, το οποίο εκείνη τη στιγμή ήταν ξεκάθαρα υπέρ του ΠΑΟΚ.

Ο Α.Σ. ΠΑΟΚ θα συνεχίσει να βρίσκεται πάντα στο πλευρό των «παιδιών» του, στο πλαίσιο αντιμετώπισης αυτών με πνεύμα ισονομίας από τους «κρατούντες» του ελληνικού αθλητισμού».

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις