Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Κάρλος Αλκαράθ – Νόβακ Τζόκοβιτς 1-3: Άδοξη νίκη και πρόκριση στον τελικό του Roland Garros μετά από τραυματισμό του Ισπανού

Κάρλος Αλκαράθ – Νόβακ Τζόκοβιτς 1-3: Άδοξη νίκη και πρόκριση στον τελικό του Roland Garros μετά από τραυματισμό του Ισπανού
ΦΩΤΟ Reuters

Ο Κάρλος Αλκαράθ τραυματίστηκε στα μέσα μίας σπουδαίας αναμέτρησης με τον Νόβακ Τζόκοβιτς και ο Σέρβος πήρε τη νίκη στον ημιτελικό του Roland Garros με 3-1 σετ (6-3, 5-7, 6-1, 6-1), πανηγυρίζοντας έστω και με αυτό τον τρόπο, την πρόκριση στο μεγάλο τελικό.

Μετά από μία φοβερή “μάχη” στα δύο πρώτα σετ και με το σκορ στο 1-1, ο Τζόκοβιτς βρήκε πρώτος μπρέικ και στο τρίτο σετ, όμως σε εκείνο το σημείο, ο Αλκαράθ έδειξε να υποφέρει από ένα τραυματισμό στο πόδι του. Ο Ισπανός πήρε ιατρικό τάιμ άουτ, αλλά όταν επέστρεψε δεν μπορούσε να “κυνηγήσει” καμία μπάλα και ο Σέρβος “έκλεισε” εύκολα το σετ με 6-1, για το 2-1 στον ημιτελικό του Roland Garros.

Ο Αλκαράθ πήγε ακολούθως στα αποδυτήρια, αλλά δεν εγκατέλειψε τον αγώνα και βγήκε ξανά στο κορτ για το τέταρτο σετ. Ξεκίνησε μάλιστα καλά και βρήκε και μπρέικ πόιντ στο πρώτο γκέιμ, αλλά ο Τζόκοβιτς το “έσβησε” και έκανε το 1-0. Η συνέχεια δεν ήταν όμως ανάλογη, με το Νο1 του κόσμου να είναι εμφανώς επηρεασμένος από τον τραυματισμό και να ολοκληρώνει τυπικά μόνο τον αγώνα, χάνοντας με 6-1 στο τελευταίο σετ.

Ο Τζόκοβιτς πήρε έτσι με άδοξο τρόπο την πρόκριση στον τελικό του Roland Garros, όπου θα διεκδικήσει το 23ο Γκραν Σλαμ του και περιμένει να μάθει τον αντίπαλό του, από το “ζευγάρι” του έτερου ημιτελικού, ανάμεσα στον Ζβέρεφ και τον Ρουντ.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις