Δευτέρα, 6 Μαΐ
15oC Αθήνα

Κάστερ Σεμένια: Δικαιώθηκε η αθλήτρια για τον αποκλεισμό της από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Στίβου

Κάστερ Σεμένια: Δικαιώθηκε η αθλήτρια για τον αποκλεισμό της από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Στίβου
Reuters

Μεγάλη δικαίωση για την Κάστερ Σεμένια, καθώς η -δύο φορές Ολυμπιονίκης- κέρδισε την προσφυγή που είχε κάνει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, για τον αποκλεισμό της από την παγκόσμια ομοσπονδία στίβου, επειδή είχε υψηλά επίπεδα τεστοστερόνης.

Η ομοσπονδία είχε απαιτήσει από τη Κάστερ Σεμένια να κάνει ορμονοθεραπεία προκειμένου να μειώσει τα ποσοστά της τεστοστερόνης που εκ φύσεως είναι υψηλότερα στον οργανισμό της, προκειμένου να της επιτρέψει να συμμετέχει σε διεθνείς διοργανώσεις.

Η 32χρονη Νοτιοαφρικανή αθλήτρια προσέφυγε στο ευρωπαϊκό δικαστήριο, το οποίο αποφάνθηκε το προφανές ότι δηλαδή η απόφαση αυτή της διεθνούς ομοσπονδίας αποτελεί διάκριση και παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα της.

Η Σεμένια, δύο φορές Ολυμπιονίκης και τρεις φορές παγκόσμια πρωταθλήτρια στα 800 μέτρα, είχε καταγγείλει αυτόν τον κανονισμό, αρνούμενη να «συμμορφωθεί», είτε με ορμονική θεραπεία, είτε με χειρουργική επέμβαση, αλλά είχε χάσει τις εφέσεις που είχαν καταθέσει στο Διαιτητικό Αθλητικό Δικαστήριο (CAS).

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις