Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

«Καταγγελίες» από τον Μάρκους Μπεργκ για το ελληνικό ποδόσφαιρο: «Ήταν πάρα πολύ διεφθαρμένα και ήξερες τι θα συμβεί από πριν»

«Καταγγελίες» από τον Μάρκους Μπεργκ για το ελληνικό ποδόσφαιρο: «Ήταν πάρα πολύ διεφθαρμένα και ήξερες τι θα συμβεί από πριν»
ΦΩΤΟ Intime

Ο Μάρκους Μπεργκ αποτέλεσε έναν από τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές της Superleague 1 για μία τετραετία, φορώντας τη φανέλα του Παναθηναϊκού, αλλά δεν έχει να πει και τα… καλύτερα για το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Ο Σουηδός επιθετικός μίλησε σε ιστοσελίδα της πατρίδας τους για όσα έζησε στην Ελλάδα και έκανε λόγο για διαφθορά, που τον επηρέασε και ψυχολογικά στην καριέρα του στο Τριφύλλι.

Οι δηλώσεις του Μπεργκ

«Μου άρεσε πολύ στην Ελλάδα λόγω του πάθους που έχουν. Αλλά υπήρχε μεγάλο πρόβλημα. Αν για παράδειγμα είχες πολλές κίτρινες κάρτες, ήξερες ότι στο επόμενο παιχνίδι θα δεχθείς πάλι κίτρινη για να είσαι τιμωρημένος στο επόμενο. Ήταν πάρα πολύ διεφθαρμένα τα πράγματα, ήξερες τι θα συμβεί από πριν….

 Ο προπονητής μου με έπιασε μία φορά πριν από ένα ματς και μου είπε: Να ξέρεις ότι σήμερα θα πάρεις κίτρινη κάρτα μόνο και μόνο… κοιτάζοντας τον διαιτητή. Δεν θέλουν να παίξεις στα πλέι οφ, πρόσεξε πολύ. Στο ματς ήμουν πολύ προσεκτικός, αλλά σε κάποια φάση προσπάθησα να πάρω τη μπάλα με το στήθος και πήρα κίτρινη κάρτα για χέρι!».

Είναι κοινή πρακτική στην Ελλάδα. Τα πράγματα συμβαίνουν όπως νομίζεις από πριν: Δεν μπορεί να είναι ανεκτό κάτι τέτοιο. Πρέπει να βρεθεί μία φόρμουλα, ένα σύστημα για να λύσει τη διαφθορά. Ένιωθα επίσης ψυχικά ράκος. Ήμουν πολύ κουρασμένος ψυχολογικά  μετά από κάθε σεζόν. Θα έπρεπε να είναι έτσι;

 Δεν ξέρω ακριβώς σε τι επίπεδο και σε ποιο βαθμό ήταν. Όμως υπήρξαν ματς όπου μου έλεγαν ότι σ’ αυτό το παιχνίδι, το σκορ θα είναι 3-0 στο ημίχρονο. Και έτσι συνέβαινε. Άκουγα από παίκτες που είχαν πάει σε άλλους συλλόγους ότι έτσι λειτουργεί το πράγμα. Δεν είναι κάτι που το θέλεις, αλλά συμβαίνει».

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις