Τρίτη, 7 Μαΐ
26oC Αθήνα

Κατάρ: Απαγόρευσαν το μπικίνι στις παίκτριες, μποϊκοτάρουν τουρνουά beach volley

Κατάρ: Απαγόρευσαν το μπικίνι στις παίκτριες, μποϊκοτάρουν τουρνουά beach volley

Δυο Γερμανίδες αθλήτριες του beach volley αντιδρούν στην απόφαση που υπάρχει στο Κατάρ και τους απαγορεύει να φορούν μπικίνι σε αγώνα.

Το Κατάρ θα διοργανώσει τον επόμενο μήνα ένα μεγάλο τουρνουά beach Volley. Οι περιορισμοί όμως που υπάρχουν και αφορούν την εμφάνιση των αθλητριών, έχουν προκαλέσει ήδη αντιδράσεις.

Πιο συγκεκριμένα, η… εντολή που υπάρχει, δεν επιτρέπει στις παίκτριες να φορούν μπικίνι, αλλά επιτρέπει να παίξουν με μπλουζάκι και μακρύ παντελόνι… κάτω από τον καυτό ήλιο και πάνω στη ζεστή άμμο. Σύμφωνα με τους διοργανωτές, με αυτό τον τρόπο οι αθλήτριες δεν προσβάλουν τις παραδόσεις και την κουλτούρα της χώρας.

Η απίστευτη απόφαση είχε ως αποτέλεσμα οι Γερμανίδες αθλήτριες, Κάρλα Μπόργκερ και Τζούλια Σούντε, να αποσύρουν την συμμετοχή τους και να καλέσουν σε μποϊκοτάζ κατά των αγώνων.

«Προσπαθούμε να κάνουμε την δουλειά μας αλλά μας απαγορεύουν να φοράμε τα ρούχα που χρησιμοποιούμε στην δουλειά μας. Είναι η μοναδική χώρα και το μοναδικό τουρνουά που μας λένε πως να κάνουμε την δουλειά μας. Γιατί πρέπει να γίνουν εκεί οι αγώνες;» είπε ο Κάρλα Μπόργκερ.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις