Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Κατερίνα Στεφανίδη: «Αισθάνομαι πολύ καλά και χαρούμενη που αγωνίζομαι στη δεύτερη χώρα μου»

Κατερίνα Στεφανίδη: «Αισθάνομαι πολύ καλά και χαρούμενη που αγωνίζομαι στη δεύτερη χώρα μου»

Η Κατερίνα Στεφανίδη προκρίθηκε με άνεση στον τελικό του άλματος επί κοντώ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στίβου στο Όρεγκον των ΗΠΑ, όπου και ζει τα τελευταία χρόνια με τον Αμερικανό σύζυγό της και προπονητή της, Μίτσελ Κρίερ.

Η Ελληνίδα Ολυμπιονίκης σημείωσε μετά τον προκριματικό ότι νιώθει πολύ καλά και χαρούμενη που πολλοί συγγενείς και φίλοι της, κατάφεραν να την δουν από κοντά και να τη στηρίξουν, ενώ μίλησε και για τον επερχόμενο τελικό, στην κάμερα της ΕΡΤ.

Οι δηλώσεις της Κατερίνας Στεφανίδη

«Ολα έχουν πάει καλά από την προετοιμασία και σήμερα στον αγώνα. Είχε λίγο αέρα, αλλά το έχω δουλέψει αυτό και ίσως ήταν και θετικό εν όψει του τελικού. Παρά το ότι είχα ένα πρόβλημα στα δοκιμαστικά, πέρασα και απ’ ότι είδα πέρασαν αθλήτριες με 4,35μ. που είναι οι χαμηλότερες εδώ και πολλά χρόνια. Πράγμα βέβαια αναμενόμενο μετά από ολυμπιακή χρονιά. Στον τελικό οι Αμερικανίδες μπορούν να κάνουν 4,80μ., αλλά ίσως πάνε χαμηλότερα τα μετάλλια. Είναι και στη χώρα τους, η αλήθεια είναι ότι και εγώ είμαι στη χώρα μου, τη δεύτερη χώρα μου και έχουν έρθει πολλοί φίλοι και συγγενείς να με δούνε».

 

Από την άλλη πλευρά, η Νικόλ Κυριακοπούλου δεν μπόρεσε να βρεθεί σε έναν ακόμη τελικό για τα ελληνικά χρώματα, επισημαίνοντας τη δύσκολη προετοιμασία που είχε μέχρι το Παγκόσμιο.

«Δεν ήταν αρκετό αυτό που έκανα. Έχει πέσει το επίπεδο φέτος. Αλλά δεν με πήγε γενικά και έφταιξαν πολλά σε αυτό. Από την προετοιμασία δεν έχει πάει τίποτα καλά. Συνεχίζω με αισιοδοξία», ανέφερε χαρακτηριστικά στην κάμερα της ΕΡΤ.

 

Στον προκριματικό αποκλείστηκε και η Ελένη Πόλακ, που δεν κατάφερε να πετύχει το στόχο της, αλλά εμφανίστηκε αισιόδοξη ότι θα εμφανιστεί βελτιωμένη στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

«Ημουν καλά και ήταν στόχος ο τελικός. Ήθελα τα 4,50μ. και ας μην περνούσα τελικό, αλλά θα περνούσα και τελικό. Περιμέναμε πολύ ώρα για άλμα κι αυτό εμένα με επηρεάζει στον αγώνα μου. Ζορίστηκα επίσης με την μικρή φορά. Στο Ευρωπαϊκό ελπίζω να πάω με μεγάλη φορά. Καλή επιτυχία στην Κατερίνα Στεφανίδη», τόνισε η Πόλακ.

 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις