Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Κατερίνα Στεφανίδη – Επί κοντώ: Φουλ… για μετάλλιο!

ΦΩΤΟ ΑΠΕ
ΦΩΤΟ ΑΠΕ

Η Κατερίνα Στεφανίδη είναι η μεγάλη ελληνική ελπίδα για ένα μετάλλιο στην 14η ημέρα των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο ντε Τζανέιρο. Η πρωταθλήτρια Ευρώπης και παγκόσμια πρωταθλήτρια του κλειστού στίβου για το 2016 στο επί κοντώ μετέχει τα ξημερώματα του Σαββάτου (02:30) στον τελικό του αγωνίσματος και φιλοδοξεί να πάρει μια θέση στο βάθρο.

Άλλωστε, η 26χρονη άλτρια, η οποία υποστηρίζεται από τον stoiximan.gr, έδειξε στον προκριματικό ότι βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση, καθώς επέλεξε να αρχίσει τις προσπάθειές της από τα 4,60 μέτρα, ύψος που έδινε την πρόκριση για τον τελικό. Η Στεφανίδη πέρασε αυτό το ύψος με την πρώτη προσπάθειά της και έκλεισε… θέση στον τελικό, δίνοντας υποσχέσεις γι’ ανάλογη εμφάνιση και στον τελικό.

Η Τζένιφερ Σουρ με 4,82 μ. στη θερινή σεζόν και 5,03 μ. στη χειμερινή σεζόν είναι αναμφίβολα ακόμα φαβορί για ένα μετάλλιο. Η Σάντι Μόρις αντιμετώπισε στη διάρκεια της σεζόν πρόβλημα τραυματισμού, ωστόσο από τα το εθνικό πρωτάθλημα της χώρας της κι έπειτα έδειξε σε εξαιρετική κατάσταση με 4,93 μ. από τις 23 Ιουλίου. Η Γιαρσλέι Σίλβα έχει μεγάλη εμπειρία από τελικούς και παρά το ότι άργησε να βρει τον ρυθμό της θεωρείται φαβορί για μια θέση στο βάθρο.

Οι 12 του τελικού και οι επιδόσεις τους στη θερινή σεζόν

Στεφανίδη (Ελλάδα) 4,86 μ.
Μπράντσόου (Μ.Βρετανίδα) 4,65 μ.
Σούτεγ (Σλοβενία) 4,56 μ.
Ρίζιχ (Γερμανία) 4,73 μ.
Μόρις (ΗΠΑ) 4,93 μ.
Αιμπέ (Καναδάς) 4,55 μ.
Σουρ (ΗΠΑ) 4,82 μ.
Στρουτς (Γερμανία) 4,70 μ.
Σίλβα (Κούβα) 4,84 μ.
ΜακΚάρτνει (Ν. Ζηλανδία) 4,80 μ.
Μπόιντ (Αυστραλία) 4,81 μ.
Μπούχλερ (Ελβετία) 4,78 μ.

Πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ και segas.gr

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε