Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Κάτια Κοξένογλου: Η πρώτη γυναίκα “αφεντικό” της Superleague

Κάτια Κοξένογλου: Η πρώτη γυναίκα “αφεντικό” της Superleague
ΦΩΤΟ intime

Η Κάτια Κοξένογλου εξελέγη την Δευτέρα (18/5) ως η νέα αναπληρώτρια πρόεδρος της Superleague και έγινε έτσι η πρώτη γυναίκα που καταλαμβάνει τη συγκεκριμένη θέση, με την απόφαση να αποκτά έτσι ιστορικό χαρακτήρα.

Ένα από τα πρώτα θέματα τα οποία τέθηκαν σε ψηφοφορία στην τηλεδιάσκεψη της Superleague την Δευτέρα (18/5) ήταν και αυτό του ατόμου που θα καλύψει την θέση του αναπληρωτή προέδρου της λίγκας. Η υποψηφιότητα της Κάτιας Κοξένογλου, από τον Ατρόμητο, ήταν η μοναδική και στηρίχθηκε ομόφωνα κάνοντας την έτσι την πρώτη γυναίκα που καταλαμβάνει μία τόσο υψηλή θέση στα διοικητικά της Superleague. 

Η επί χρόνια Αναπληρώτρια Διευθύνουσα Σύμβουλος της ΠΑΕ Ατρόμητος, μόνο… χθεσινή δεν είναι στο ποδόσφαιρο, αφού είναι στο τιμ του ιδιοκτήτη της “κυανόλευκης” ΠΑΕ, Γιώργου Σπανού, από τότε που ήταν μεγαλομέτοχος της ομάδας της Χαλκηδόνας, ενώ από το 2005 -όταν έγινε η συγχώνευση με τον Ατρόμητο- κατείχε αρχικά τη θέση του Συμβούλου και εξελίχθηκε σε Α’ Αντιπρόεδρο της ομάδας, την οποία εκπροσωπεί σταθερά στα event και τις διασκέψεις της UEFA. 

Συγκεκριμένα όπως αναφέρει το βιογραφικό της, όπως παρουσιάζεται στην ιστοσελίδα του Ατρομήτου, “Η Κάτια Κοξένογλου γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Πειραιά. Σπούδασε business management στο Πανεπιστήμιο Laverve και από το 1999 μπήκε στο χώρο του ποδοσφαίρου ως διοικητικό στέλεχος του ΑΟ Χαλκηδόνας. Από το 2005 είναι Αναπληρώτρια Διευθύνουσα Σύμβουλος της ΠΑΕ Ατρόμητος και Υπεύθυνη των Διεθνών Σχέσεων της ομάδας μας με την UEFA. Προσφάτως ανέλαβε τη θέση του Α’ Αντιπροέδρου. Μιλάει Αγγλικά, Ισπανικά, Γαλλικά και Ρώσικα. Είναι παντρεμένη με τον παλιό άσο και πρώην προπονητή του Ατρόμητου Γιώργο Κορακάκη και μητέρα δύο κοριτσιών”.

Η σχέση της πάντως με το ποδόσφαιρο ξεκινά πριν από 20 χρόνια με “μέντορα” το θείο της, Βασίλη Κοντοβαζαινίτη, δημοσιογράφο, δικηγόρο και Αντιπρόεδρο της Ξάνθης, o οποίος δεν είναι πλέον στη ζωή. Το “μικρόβιο” κόλλησε έτσι και η αδερφή της Ντέπυ (Δέσποινα), η οποία μάλιστα είναι σύζυγος του πρώην διεθνούς διαιτητή, Κύρου Βασσάρα, και υπήρξε Διευθύντρια Διαιτησίας της ΕΠΟ, ενώ μετέπειτα ήταν επικεφαλής Διευθύντρια του τομέα με αντικείμενο τα projects από τη FIFA και την UEFA.  

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις