Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Κέρκυρα – Ολυμπιακός: Μια… ανάσα από τον τίτλο οι “ερυθρόλευκοι”

ΦΩΤΟ Eurokinissi
ΦΩΤΟ Eurokinissi

Πολύ κοντά στην κατάκτηση και αυτού του πρωταθλήματος βρίσκεται ο Ολυμπιακός. Στην 27η αγωνιστική της Super League νίκησε 2-0 την Κέρκυρα στην έδρα της και πια χρειάζεται μια νίκη για να στεφθεί πρωταθλητής. Τα γκολ πέτυχαν ο Φορτούνης στο 20′ και και ο Μάριν στο 78′.

To live

Ο Ολυμπιακός είχε από ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο και η Κέρκυρα αδυνατούσε να τον εμποδίσει και στα δυο 45λεπτά, αλλά και να γίνει ενοχλητική. Το α’ ημίχρονο ήταν μονόλογος των “ερυθρόλεκων” που στρίμωξαν την αντίπαλό τους στο μισό γήπεδο. Στο β’ ημίχρονο ο ρυθμός των Πειραιωτών έπεσε κάπως, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν είχε και πάλι τον έλεγχο του αγώνα.

Ο Καρντόσο ήταν αντί του Ανσαριφάρντ στο αρχικό σχήμα και  οι «ερυθρόλευκοι» πίεσαν άμεσα τους γηπεδούχους ψάχνοντας το γκολ, το οποίο ήλθε με τη συμπλήρωση του 20λεπτου. Τότε, ο Σεμπά έβγαλε στον Φορτούνη κι αυτός  βρέθηκε απέναντι από τον Κουτζαβασίλη, τον απέφυγε κι έκανε το 1-0.

Ο σκόρερ του Ολυμπιακού στο 28′ ο  είχε και σουτ στο οριζόντιο δοκάρι, ενώ το 37′ ο Μάριν στη μικρή περιοχή, δεν κατάφερε να πλασάρει στα δίχτυα. Οι “ερυθρόλευκοι” είχαν μεγάλη ευκαιρία και στο 43′! Τότε, η κεφαλιά του Καμπιάσο εξουδετερώθηκε δύσκολα  από τον τερματοφύλακα της Κέρκυρας.

Ο πρωταθλητής στο δεύτερο ημίχρονο δεν έφτανε στην αντίπαλη περιοχή με την ίδια ευκολία, παρά με μακρινά σουτ, όπως του Καρντόσο στο 57′. Η Κέρκυρα απείλησε στο 67′ με τον Τουράμ που πλάσαρε δίπλα από το δοκάρι.

Ο Μάριν ήταν αυτός που τράνταξε τα δίχτυα για δεύτερη φορά για τον Ολυμπιακό. Στο 78′ πήρε την ασίστ από τον Ανσαριφάρντ , πλάσαρε τεχνικά τον Κουτζαβασίλη κι έκανε το 0-2. Ουσιαστικά εκεί έληξε το ματ.

 

ΚΕΡΚΥΡΑ (Μιχάλης Γρηγορίου): Κουτζαβασίλης, Βενέτης, Γεωργίου, Γκόμες, Κόντος (76′ Επστάιν), Σιόντης, Ιωάννου, Ντιόγκο (81′ Γεωργακόπουλος), Ζαραδούκας, Τουράμ, Νίκιτς (85′ Ανδρεόπουλος).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Τάκης Λεμονής): Καπίνο, Φιγκέιρας, Ντε Λα Μπέγια, Ντα Κόστα, Μποτία, Καμπιάσο (66′ Μάρτινς), Ρομαό, Μάριν (82′ Ντομίνγκες), Φορτούνης, Σεμπά, Καρντόσο (66′ Ανσαριφάρντ).

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε