Τρίτη, 16 Απρ.
21oC Αθήνα

Κετσπάγια για το Κύπρος – Ελλάδα: «Οι παίκτες μου έχουν μεγάλη θέληση για θετικό αποτέλεσμα»

Κετσπάγια για το Κύπρος – Ελλάδα: «Οι παίκτες μου έχουν μεγάλη θέληση για θετικό αποτέλεσμα»

Ο Τιμούρ Κετσπάγια μίλησε για την αναμέτρηση της Κύπρου με την Ελλάδα, για το Nations League.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Κύπρου στάθηκε στη θέληση των παικτών του για νίκη κι αναφέρθηκε στη φιλοσοφία του.

Να σημειωθεί ότι η Εθνική Ελλάδας έχει εξασφαλίσει την πρώτη θέση του ομίλου της στο Nations League, αλλά στόχος της είναι το 2/2 στα τελευταία παιχνίδια της διοργάνωσης.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Τιμούρ Κετσπάγια:

«Έχουμε ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Χρειαζόμαστε βαθμούς για να αποφύγουμε το μπαράζ. Δουλέψαμε αρκετά καλά αυτές τις τέσσερις μέρες. Σίγουρα υπάρχουν παίκτες που είναι απογοητευμένοι που δεν κλήθηκαν αλλά έχουμε πάρα πολλούς παίκτες, είναι δύσκολο να τους καλέσεις όλους. Είμαστε πάρα πολύ καλά προετοιμασμένοι και ελπίζω να πάρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα»

Για το κλειδί για την επιστροφή στις νίκες: «Όπως είπα, μας περιμένουν δύσκολα παιχνίδια. Αυτές οι δυο ομάδες προπορεύονται και η Ελλάδα εξασφάλισε σχεδόν την πρωτιά. Εμείς είμαστε στην τελευταία θέση και πρέπει να την αποφύγουμε. Για να το καταφέρουμε πρέπει να πάρουμε θετικά αποτελέσματα. Οι παίκτες είναι έτοιμοι, έχουνε μεγάλη θέληση. Σίγουρα θέλουμε και την βοήθεια του κόσμου, είναι μια ευκαιρία να δούνε και την Ελλάδα και πιστεύω θα έρθει ο κόσμος. Θέλουμε βαθμούς και πιστεύω ότι μπορούμε. Έχουμε έμπειρους αλλά και νεαρούς παίκτες και στις προπονήσεις δείχνουν ότι το θέλουν πολύ»

Για τη φιλοσοφία του για την Εθνική Κύπρου: «Η φιλοσοφία μας είναι να κερδίζουμε όλα τα παιχνίδια. Σίγουρα παίζει ρόλο και ποιος είναι ο αντίπαλος»

Υπάρχουν θέσεις που δεν έχουν συμμετοχές Κύπριοι ποδοσφαιριστές, πως το αντιμετωπίζετε: «Εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι. Στην θέση του τερματοφύλακα δεν έχουμε συμμετοχές όπως και σε κάποιες άλλες θέσεις αλλά οι παίκτες που ήρθανε έχουν μεγάλη θέληση, θέλουν να πετύχουν. Αγαπούν την Εθνική και τον τόπο. Είναι ευκαιρία για όλους μας να κάνουμε κάτι καλό για τον τόπο μας»

Για την Εθνική Ελλάδας: «Είναι μια πολύ καλή ομάδα τεχνικά, είναι σαν οικογένεια μέσα στο γήπεδο, τα παιδιά έχουν καλή συνεργασία μεταξύ τους και πάντα χαίρονται που παίζουν με την Εθνική. Υπάρχουν παιδιά με τα οποία συνεργάστηκα και εγώ. Μια δυνατή, πολύ καλή ομάδα. Εμείς χάσαμε 3-0 στο πρώτο παιχνίδι, πιστεύω ότι δεν μας άξιζε παρόλο ότι δεν παίξαμε καλά. Τώρα παίζουμε στην έδρα μας και έχουμε στόχο να κερδίσουμε»

Για το αν είναι όλοι οι παίκτες διαθέσιμοι: «Ναι είναι όλοι πανέτοιμοι και οι 25 παίκτες. Το πρώτο μου παιχνίδι με τη Γεωργία ήταν με την Ελλάδα στην Αθήνα, τώρα ξεκινάω ξανά με την Ελλάδα αλλά στην έδρα μας»

O Κώστας Αρτυματάς, εκπροσωπώντας τους παίκτες, δήλωσε: «Ερχόμενοι στην Εθνική, έχουμε ξεκάθαρο στόχο την παραμονή και αποφυγή των μπαράζ. Έχουμε ολοκληρώσει την προετοιμασία μας. Οι περισσότεροι παίκτες έχουν δουλέψει με τον προπονητή, ξέρουμε τι ζητάει και οι υπόλοιποι παίκτες τον γνώρισαν μέσα από τη δουλειά που έκανε στις ομάδες που ήταν στην Κύπρο. Έχουμε ξεκάθαρο στόχο, θέλουμε τα θετικά αποτελέσματα»

Για μένα ήταν κάτι ευχάριστο η έλευση του Τιμούρ Κετσπάγια. Πιστεύω και για πολλούς άλλους ποδοσφαιριστές που έχουν δουλέψει μαζί του ήταν ευχάριστο. Είναι για όλους κάτι θετικό. Θέλουμε να δουλέψουμε μαζί του και να πετύχουμε.

Κάθε ματς που ξεκινά θα δίνουμε ότι έχουμε. Αγωνιζόμαστε για την εθνική, για την χώρα μας, δεν έχουμε να κερδίσουμε κάτι οικονομικό. Ότι κάνουμε, ότι δίνουμε στο γήπεδο είναι για την χώρα μας, για τις οικογένειες, τους εαυτούς μας. Οι παίκτες και όλη η ομάδα πάντα δίνει το 100%»

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις