Πέμπτη, 18 Απρ.
18oC Αθήνα

“Κηδεία” για Ρεάλ Μαδρίτης! Συγκλονιστική Σαχτάρ – Ισοπαλία στην Αυστρία (videos)

Champions League Ρεάλ Μαδρίτης Σαχτάρ
Reuters

Kάζο” για την Ρεάλ Μαδρίτης από την Σαχτάρ Ντόνετσκ στο “Αλφρέδο ντι Στέφανο” (3-2) στην πρεμιέρα της “Βασίλισσας” στο φετινό Champions League. Χορταστικό 2-2 έφεραν Σάλτζμπουργκ και Λοκομοτίβ Μόσχας στην Αυστρία.

“Κηδεία” και… κατεβασμένα κεφάλια! Η Σαχτάρ λόγω κρουσμάτων κορονοϊού πήγε στη Μαδρίτη με 16 παίκτες, εκ των οποίων οι τρεις τερματοφύλακες. Η ομάδα από το Ντόνετσκ όμως “ταπείνωσε” την Ρεάλ Μαδρίτης στο “Αλφρέδο ντι Στέφανο”. Ο Ζινεντίν Ζιντάν προτίμησε να ξεκουράσει παίκτες, ενόψει Μπαρτσελόνα και το.. πλήρωσε, χάνοντας με 3-2 στην πρεμιέρα των ομίλων του Champions League. Στο άλλο ματς που έκανε σέντρα στις 19:55, η λοκομοτίβ έφυγε με την ισοπαλία από την έδρα της Σάλτζμπουργκ (2-2).

Ρεάλ – Σαχτάρ 2-3 (2ος όμιλος)

Η Ρεάλ Μαδρίτης έπαιξε κόντρα στη Λοκομοτίβ σαν… τη γάτα με το ποντίκι, με τον Ασένσιο να βλέπει τον Τρούμπιν να απομακρύνει το κοντινό του σουτ στο 4′.Οι Ουκρανοί πλησίασαν στο 0-1 στο “Αλφρέδο ντι Στέφανο”, με τον Μάρλος να μην μπορεί να νικήσει τον Κουρτουά σε τετ-α-τετ.

Η “Βασίλισσα” δεν είχε την ίδια επιβλητική παρουσία στη συνέχεια, η άμυνα της είχε… κενά (έπαιξε χωρίς τον Σέρχιο Ράμος), οι επιθετικές της προσπάθειες ήταν “επιπόλαιες” και στο 29′ δέχθηκε το γκολ. Ο αριστερός μπακ της Σαχτάρ, Κορνιένκο, ανέβηκε ψηλά και συνέκλινε προς τον άξονα -έξω από τη μεγάλη περιοχή, την κατάλληλη στιγμή έδωσε στον Τετέ, που με αριστερό χαμηλό σουτ νίκησε τον Κουρτουά.

Τα πράγματα έγιναν ακόμα χειρότερα για την Ρεάλ Μαδρίτης, τέσσερα λεπτά αργότερα. Ο Τετέ έπιασε ισχυρό σουτ εκτός μεγάλης περιοχής, ο Κουρτουά έδιωξε και ο Βαράν υπό την πίεση του Ντεντίνιο έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του (0-2). Το εφιαλτικό πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τον Σόλομον να κάνει το 0-3 στο 41′.

Ο Ζιεντίν Ζιντάν “έριξε” στον αγωνιστικό χώρο τον Μπενζεμά, με την έναρξη της επανάληψης. Η προσπάθεια.. ανατροπής ξεκίνησε στο 54′, με τον Μόντριτς να μειώνει σε 3-1 με απίστευτο σουτ. Στο 59′ είχαμε κάτι το εκπληκτικό. Ο Βινίσιους πέρασε στο ματς και στο ίδιο λεπτό κατάφερε να μειώσει σε 3-2! Η Ρεάλ Μαδρίτης προσπάθησε για την ισοφάριση, αλλά οι συνεχόμενες σέντρες που έγιναν δεν ήταν ο κατάλληλος τρόπος. Το γκολ που πέτυχε στο 2 λεπτό των καθυστερήσεων ακυρώθηκε μετά το goal check που έκανε ο διαιτητής (σκόραρε ο Βαλβέρδε, αλλά ακυρώθηκε επειδή ο Βινίσιους ήταν μπροστά στον Τρουμπίν).

Σάλτζμπουργκ – Λοκομοτίβ 2-2 (1ος όμιλος)

Η Λοκομοτίβ Μόσχας είχε τον έλεγχο του αγώνα και στο 19′ κατάφερε να κάνει το 1-0 μέσα στην Αυστρία. Ο Έντερ με κεφαλιά στο 19′ άνοιξε το σκορ για τους φιλοξενούμενους στην έδρα της Σάλτζμπουργκ.

Η εικόνα του ματς άλλαξε στη συνέχεια, με την Σάλτζμπουργκ να ανεβάζει “στροφές” και να φτάνει στην ισοφάριση λίγο πριν τη λήξη του πρώτου μέρους με υπέροχο πλασέ του Σομποσλάι. Οι γηπεδούχοι συνέχισαν επιθετικά και στην επανάληψη και στο 50′ έφτασαν στην ανατροπή του σκορ. Το σουτ του Γιουνούζοβιτς βρήκε στον στον Τσόρλουκα και κατέληξε στα δίχτυα των φιλοξενούμενων για το 2-1.

Οι φιλοξενούμενοι όμως δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη. Στο 75′ ο Λισάκοβιτς ισοφάρισε για την ομάδα της Μόσχας, διαμορφώνοντας το τελικό 2-2.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις