Τρίτη, 16 Απρ.
23oC Αθήνα

Κηφισιά – ΑΕΚ 0-2: Άνετη νίκη και «άλμα» πρόκρισης για τα προημιτελικά στο Κύπελλο Ελλάδας

Κηφισιά – ΑΕΚ 0-2: Άνετη νίκη και «άλμα» πρόκρισης για τα προημιτελικά στο Κύπελλο Ελλάδας
ΦΩΤΟ intime

Η ΑΕΚ επικράτησε με 2-0 στην έδρα της Κηφισιάς για τη φάση των “16” στο Κύπελλο Ελλάδας και πήρε σημαντικό προβάδισμα πρόκρισης στα προημιτελικά της διοργάνωσης.

Με δύο γκολ από Λιβάι Γκαρσία και Φαν Βέερτ στο πρώτο ημίχρονο, η ΑΕΚ επιβεβαίωσε την “κυριαρχία” της, αλλά δεν κατάφερε να σκοράρει ξανά στο δεύτερο μέρος, παρά τις ευκαιρίες της, αλλά και την αποβολή του Μπαρμπόσα στο 79′. Ακόμη κι έτσι όμως, πήρε “καθαρό” προβάδισμα από το πρώτο παιχνίδι και βρέθηκε με το… ένα πόδι στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας.

Το παιχνίδι

Η ΑΕΚ πήρε από την αρχή τον έλεγχο του αγώνα, αλλά ήταν η Κηφισιά αυτή που έφθασε πρώτη κοντά στο γκολ στο 18′ με τον Κουρουκίδη να βγαίνει σε τετ-α-τετ με τον Στάνκοβιτς από λάθος του Μουκουντί, αλλά να μην μπορεί να νικήσει τον τερματοφύλακα της Ένωσης. Στην εξέλιξη της φάση δε, ο Ταλάλ σχεδόν σε κενή εστία, σούταρε πάνω στον Χατζισαφί.

Η ΑΕΚ είχε έτσι την ευκαιρία να ανοίξει το σκορ σε μία δική της αντεπίθεση στο 34′, με τον Λιβάι Γκαρσία να κάνει ένα απίθανο τελείωμα από δεξιά και να “κρεμάει” τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων, για το 1-0 στο ματς. Τρία λεπτά αργότερα, ο επιθετικός από το Τρίνινταντ και Τομπέιγκο θα μπορούσε να στείλει ξανά την μπάλα στα δίχτυα, αλλά πλάσαρε άουτ σε τετ-α-τετ με τον Aναγνωστόπουλο.

Το δεύτερο γκολ για την Ένωση ήρθε τελικά στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου, με τον Αραούχο να ανατρέπεται από τον Μαζουλουξή και τον Φαν Βέερτ να αναλαμβάνει την εκτέλεση του πέναλτι, για το 2-0 στο ματς. Αυτό ήταν και το πρώτο γκολ του Βέλγου επιθετικού, με τη φανέλα της ΑΕΚ.

Το δεύτερο μέρος μετετράπη έτσι σε τυπική διαδικασία, με την ομάδα του Αλμέιδα να ελέγχει τον αγώνα και να χάνει κάποιες ευκαιρίες για τρίτο γκολ, χωρίς να κινδυνεύσει ουσιαστικά από την Κηφισιά. Οι γηπεδούχοι έμειναν μάλιστα και με παίκτη λιγότερο στο 79′ από δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Μπαρμπόσα και έτσι τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το φινάλε της αναμέτρησης.

Οι συνθέσεις στο Κηφισιά – ΑΕΚ

Κηφισιά: Aναγνωστόπουλος, Βαφέας, Μπαρμπόσα, Μαζουλουξής, Παναγιώτου ,(90+2′ Σμπώκος), Παπασάββας, Πέιος (81′ Ιατρούδης), Ποζατζίδης (58′ Νάα), Ταλάλ (81′ Γκινη), Τετέι, Κουιρουκίδης (58′ Καλλέργης).

ΑΕΚ: Στάνκοβιτς, Σιντιμπέ (66′ Ρότα), Χατζισαφί, Μουκουντί, Μήτογλου, Γιόνσον, Φράνσον (66′ Φράνσον), Γκαρσία (88′ Χριστόπουλος), Μάνταλος (81′ Πινέδα), Αραούχο (88′ Σκόνδρας), Φαν Βέερτ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις